Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AGC, Kira Yardımlarının Kesilmesine Kayıtsız Kalmadı! Zeki Dişkaya: “Kira Yardımlarının Kesilmesi Adil Değil!”

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, sosyal medya hesabı üzerinden kira yardımlarının kesilmesi üzerine bir açıklama yaptı. Dişkaya, evi yıkılan ve ağır hasarlı ev sakinlerine yönelik kira yardımlarının kesilmesi konusunu sert bir dille eleştirdi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Zeki Dişkaya, devletin sağladığı kira yardımlarının kesilmesi kararını “adil olmayan” bir uygulama olarak nitelendirerek; “Sayın valim ve Milletvekillerimiz… Evi yıkılan ve ağır hasarlı ev sakinlerine devletimizin verdiği kira yardımları kısmen çıkmaza girmiş vaziyette. Birçok evi yıkılan ve ağır hasarlı ev sahipleri kirada otururken 2 aydır kira yardımları alamadılar.” yetkililere seslendi.

Kira Yardımlarındaki Belirsizlik Devam Ediyor

Dişkaya, kira yardımlarının sistemsel hatalar nedeniyle iki aydır ödenmediğini belirterek, yetkililerin bu soruna çözüm üretmek yerine durumu daha da karmaşık hale getirdiğini ifade etti. Dişkaya, ilk etapta kira yardımlarının ödenmemesi konusunda sistemsel bir hata olduğu yönünde bilgi aldıklarını, ancak sonrasında vatandaşlardan dilekçe vermelerinin istendiğini dile getirdi. Son olarak, Bakanlık tarafından iletilen bir yazı ile yerinde dönüşüme başvuran kişilerin kira yardımlarının kesilmesi yönünde talimat alındığını aktardı. Açıklamasının devamında ise; “Sayın bakanlık yetkilileri evi yıkılan kirada ve ucuk fiatlarla otururken yerinde dönüşüme müracat ederek varını yogunu ortaya koyup ıkı göz evini yapıp barınmak için buraya geçelim diyen vatandaşın kira yardımını kesmek adil değildir. Keyfimi bunlar yapılıyor anlamadık. Bırakın millet evini yapsın yaptığı gün evine geçtiği gün elbette kira yardımını kesin.

Bu uygulamayı onaylamak mümkün değil.” dedi.

“Yerinde Dönüşüme Başvuranların Kira Yardımını Kesmek Adil Değil”

Zeki Dişkaya, yerinde dönüşüm için başvuruda bulunan vatandaşların kira yardımının kesilmesini eleştirerek, “Evi yıkılan ve kirada oturmak zorunda kalan, tüm birikimlerini kullanarak evlerini yeniden inşa etmek isteyen vatandaşların kira yardımını kesmek adil değil,” dedi. Dişkaya, bu uygulamanın keyfi olduğunu ve vatandaşların kendi evlerine geçmeden kira yardımlarının kesilmemesi gerektiğini savundu.

Ankara’daki Yetkililere Sert Tepki

Dişkaya, bu kararın Ankara’da lüks ortamlarda yaşayan, evi yıkılmayan, cenaze kaldırmayan  ve bu kararı alan yetkililer tarafından verildiğini ifade ederek, “Bu kararı alanlar Adıyamanlı vatandaşların yerinde olsaydı ne yapardı merak ediyorum,” dedi. Dişkaya, kiracı ve ev sahiplerinin ayrım yapılmaksızın, evlerine geçene kadar kira yardımından faydalanmaları gerektiğini ve bunun Sosyal Devlet ve Devlet Babanın gereği olduğunu belirtti.

“Sosyal Devletin Gereği Yerine Getirilmeli”

Dişkaya, sosyal devlet olmanın gereği olarak, kira yardımlarının kesintisiz devam etmesi gerektiğini vurguladı. AFAD’a ve ilgili yetkililere sert eleştirilerde bulunan Dişkaya, bu düzenlemeyi yapanları kınadığını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu uygulamadan haberi olursa ne tepki vereceğini merak ettiğini dile getirdi.