Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Kılyar yeniden başkan

  İstanbul Laleli’deki Besnililer

 
İstanbul Laleli’deki Besnililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulunun dernek binasında 29 Nisan 2012 Pazar günü saat 14:00’da yapıldı.
Divan Başkanlığını Av.Şükrü Kaleağası üyeliklerini Mehmet Pekmezci ve Ali Balta’nın yaptığı seçimde Ahmet Kılyar yeniden başkan seçildi.
Genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Faaliyet raporu başkan Ahmet Kılyar tarafından okundu. Denetim kurulu raporunu Mehmet Pekmezci okudu ve çalışma raporlarının eleştirileri için Divan başkanından söz istenildi.
İlk söz alan Mevlana ve Yunus Emre’yi Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel; “Özetle söylemek gerekirse bir önemi belirteyim. Genel kurula katılımınız oldukça fazla ancak dernek binamızın durumu fiziki olarak iyi durumda olmadığını görüyoruz ve buna da üzüldüğümüzü belirtiyoruz.”dedi.
 Daha sonra Yunus Narin söz alarak, dernek binasının olumsuz olduğunu söyledi ve biran önce bakılması gerektiğini ifade etti.
Narin’in konuşmasından sonra, Sıtkı Değirmenci söz alarak, mevcut yönetimin kaç defa toplantı yaptığını ifade ederek, dernek binasının satılma kararı alınır da dernek binası satılırsa bununla ne yapmayı düşündüklerini veya nereye bağışlayacakları konusuna açıklık getirmelerini talep ederek diğer katılımcılar gibi tadilat işlerinden bahsederek çok kötü durumda olduğunu, bununla ilgili cevaplarını beklediğini söyledi.
Daha sonra Vakkas Kumral söz isteyerek divan başkanına; “Sayın başkan bunu kayıt altına almak gerekir diye düşünüyorum. Yönetim eğer yeni seçime kadar söylediklerini yerine getirmezse bir daha ki seçimlerde aday olmamaları için tutanağa geçmesini gerekir.” Dedi.
Başkan Kılyar eleştirilere cevap verirken şöyle dedi: “Vergi davaları bitti, dernek binamızın sıva badana gibi işlerinin yapılamadığından, üzerine yapılan onarımlar ve izolasyonlar akmayı azalttıysa da durduramadı. Bu nedenle dernek binamızın fiziki yapısı giderek bozuldu. Ayrıca önceki genel kurulumuzda dernek binası satışımızı uygulayamadık ve bu yetkiyi bu seçimde alırsak daha iyi değerlendirmek amacındayız. Bu nedenle de genel kurulda bugün tekrar yetki talep edeceğiz. Devamında ise  dernek binasını satıp yerine Besnililer dayanışma derneği adıyla uygun bir yer almayı düşünüyoruz. Bu düşünce sanıyorum ki tüm üyelerimizin isteğidir.” dedi ve sözlerini bitirdi.
Daha sonra yönetim ve denetim kurulu aklanması için ayrı ayrı oylama yapıldı. Oy birliğiyle aklanma gerçekleşti.Yeni seçilen yönetim kurulu şöyle oluştu:
Asil Üyeler : Ahmet Kılyar, Ali Aslanbay, Mehmet Baykara, Mehmet Bekmezci, Mithat Sarıoğlu, Hacı Ali Leblebici, Halil Göksel.
Yedek Üyeler : Ahmet Bulam, İsmail Buldum, Mahmut Filik, Zeyrek Seyis, Mehmet Doğmuş, Mustafa Buldum, Mehmet Mumcu olarak belirlendi.
Denetim Kurulu Asil Üyeler : Ali Balta, Abbas Ekmekçi, Aydın Oruç.
Denetim Kurulu Yedek Üyeler : Celal Buldum, Mustafa Buldum, Gazi Sunar olarak tespit edildi.
Daha sonra yönetim kuruluna oy birliğiyle dernek binasının satışını gerçekleştirmek için dilediği bedelle, dilediğine satmaya ayrıca satış için gerektiğinde satın alma  komisyonu veya komisyonları oluşturma yetkisi verildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmadı. Toplantıya tüm dernek başkanlarıyla birlikte 37 üye katıldı. Aşağıçöplü derneğinden katılım olmadı. BESNİAD olarak ta  ikinci başkan Mehmet Balta katılım sağladı.
Besnililer derneği adına yaptırılan “İstanbul 1967+45 yıl “adıyla Av. Şükrü Kaleağası ve emekli öğretmen Mehmet Pekmezci tarafından hazırlanan ve Fırat Basım Yayın evi tarafından çıkarılan Besnililer Derneğinin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetleri içeren “Bülten” katılımcılara dağıtıldı. 
 Katılan üyelere çiğ köfte ve ayran  ikram edildi.