Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKEDAŞ’TAN “SULAMA BİRLİĞİ” MANEVRASI !

 Vatandaşın korkulu rüyası haline

 Vatandaşın korkulu rüyası haline gelen AKEDAŞ bu sefer de Keysun Sulama birliği üyelerine haciz gönderdi. İcra takip ihbarnamelerini görünce şok olan çifçiler, itiraz kuyruğuna girdi.
Iddiaya göre; yetkisi olmadığı halde Keysun Sulama Birliği Üyelerine, Sulama birliğindeki elektrik alacakları için haciz gönderdi. AKEDAŞ’a tepki gösteren birçok çifçinin Avukatı olan Mehmet Uçar, gazetemize konuyla ilgili olarak şunları söyledi.
“Akedaş, İcra ve İflas Kanunu 89.maddesini kötüye kullanmaktadır. Bu maddeye göre borçluya borcu olan üçüncü şahsa 1.haciz ihbarnamesi gönderilir. Borçluya olan borcunu bundan böyle borçluya değil de kendilerine ödenmesi istenir. Örneğimizde, ihbarname gönderilen çiftçiden sulama birliğinin alacağı var ise, bu parayı sulama birliğine değil de Akedaşa ödenmesi istenmiştir. Kanuna göre bu ihbarnameyi alan vatandaşımız yedi gün içinde eğer borcu yoksa icra dairesine itiraz etmesi gerekir. Bu itirazında sulama birliğine karşı borcunun olmadığını açıkça beyan etmesi gerekir. Eğer, unutulursa veya herhangi bir sebeple itiraz yapılmaz ise bu defa 2.haciz ihbarnamesi gönderilir ve devamında 3.ihbarname gelir. Bunlardan sonra köylü vatandaşın, sanki sulama birliğiyle birlikte Akedaşa borçluymuş gibi bütün malları, hakları, alacakları ve bankadaki paraları haczedilir. Bundan kurtulmanın yolu o aşamadan sonra menfi tespit davası açmaktır Çiftçiler nasıl olsa köylüdür, bir şey bilmez, itiraz etmez mantığıyla hareket etmek köylünün zekasıyla alay etmektir. Göle maya çalma mantığıyla hareket edilmiştir. Ya tutarsa anlayışıyla ihbarnameler gönderilmiştir. Çünkü, kimin sulama birliğine borcu var, kimin yok diye bir araştırma yapılmamıştır. Sulama birliğinin bütün üyelerine mal bulmuş mağribi gibi ihbarnameler gönderilmiştir. Zaten yüksek elektrik fiyatlarıyla başı dertte olan çiftçimize bir darbe de böyle vurulmuştur. Üreticinin unutkanlığından yararlanmaya çalışarak itiraz etmezse alırım mantığıyla başkasının borcunu da üreticiye yüklemek vicdansızlıktır. Özelleştirmenin zararı burada ortaya çıkıyor. Kamu yararının gözetilmesi gereken stratejik noktalarda vicdansız tüccar mantığıyla hareket ediliyor. Akedaş firması en son Ağustos ayında çiftçilerin tarımsal sulama elektriklerini kesmiş, binlerce dönüm pamuğu kurumaya terk etmiş idi. Bizler, hukukçu olarak haksızlığa uğrayan çiftçilerimizin yanındayız, onlara her türlü hukuki yardımı ve desteği veriyoruz. Umarım, Akedaş, bu tutumundan vazgeçer”