Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara Besnililer Derneği Mülk alımı için son virajda

Ali Erdemoğlu ve İbrahim

Ali Erdemoğlu ve İbrahim Tuğsuz büyük bir bağışta bulunarak Ankara’daki Besnililere rahat bir nefes aldırdılar.
Gerekli paranın büyük çoğunluğunu toplandı
Ankara’da yaşayan hemşerilerimizin 2005 yılında kurmuş olduğu derneğe mülk alımı için Av. İbrahim Bircan başkanlığındaki yönetim kurulunun  yaptığı çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yönetim 1.5 yıldır bu amaç uğruna gerek Ankara ve gerekse Ankara dışındaki hemşerilerle yoğun görüşmeler yaparak mülk alımı için gerekli olan paranın büyük çoğunluğunu toplamış durumda. Eksik kalan miktar için çalışmaları devam ettiren Dernek başkanı Av.İbrahim Bircan gazetemize açıklamada Derneklerin kira giderlerine dikkat çekerek, 2005 yılından bu yana Ankara Besnililer Derneğinin 100 bin lira kira ödemesi yaptığını belirtip, bu parayla 100 fakir öğrenciye burs verilebileceğini ifade etti.
“2014 yılında kendi mülkümüze kavuşacağız”
Tüm Besnililerden Derneğe mülk alımı konusunda destek beklediklerini ifade eden Başkan Bircan,  “Çıktığımız bu yolda ulaştığımız son viraj da bize destek vermelerini diliyorum. En geç 2014 yılına girerken kendi mülkümüze kavuşmuş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum.” dedi.
Bircan, “Gelecek bağışlarla toplamda 145.000 liramız mevcut olup yaptığımız araştırmalarda derneğimize uygun bir mülkü 180.000 ile 200.000 lira arası bir fiyata alabileceğiz. Eksik kalan bu miktarı da 4-5 ay içerisinde gerek Ankara ve gerekse diğer şehirler de yaşayan kadirşinas hemşerilerimizin desteğiyle tamamlayacağımıza olan inancımız tamdır.”
Erdemoğlu ve Tuğsuz’dan Derneğe 60 bin lira bağış
Dernek Başkanı Av. İbrahim Bircan, bağışlardan ve Besni gecesi gelirinden dolayı dernek hesabında 85.000 TL para bulunduğunu belirtip Gaziantep’te yaşayan Besnili hemşerilerimiz Ali Erdemoğlu ve İbrahim Tuğsuz’un mülk alımı için destek sözü verdiklerini söyleyip şöyle devam etti.
“Nisan ayında bu amaçla Gaziantep’e yaptığımız ziyarette iki değerli iş adamı hemşerimizle görüştük bunlardan biri hemşerimiz Tuğcan Otel sahibi sayın İbrahim Tuğsuz kendisi bize 15.000.00 TL destek sözü verdi ve diğeri de Besnimizin gurur kaynağı Merinos Şirketler gurubu Yönetim kurulu üyesi  sayın Ali Erdemoğlu’dur. Ali bey den de bu amaç uğruna 45.000.00  TL destek sözü aldık ve her iki değerli iş adamı hemşerimiz bu bağışlarını derneğimize göndermek üzere uygun bir mülk bulduğumuzda kendilerine haber vermemizi beklemektedirler, her iki hayırsever hemşerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Bircan konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bilindiği  gibi İstanbul Gaziantep Ankara Uşak gibi ülkemizin bir çok ilinde yaşayan hemşerilerimiz tarafından kurulmuş ve ilçemizi temsil eden Eğitim Kültür ve yardımlaşma derneklerimiz  bulunmaktadır.
Bu dernekler sayesinde Besni dışında yaşayan hemşerilerimiz zaman zaman düzenlenen etkinliklerde bir araya gelmekte  Bensimize duyulan  özlem bir nebze de olsa giderilmekte azda olsa bir dayanışma yaşanmaktadır.
Acaba bu derneklerimiz, isimlerinde bulunan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma kelimelerinin gereğini yerine getirebiliyor mu? Elbette ki gerçek anlamda getirdiklerini söyleyemeyiz. Bunun nedenlerine gelirsek bize  göre ilk neden hemşerilerimizin yaşadığı şehirdeki derneklerine yeteri kadar ilgi göstermemesi ve sahip çıkmaması bunun sonucu olarak da derneklerin içinde bulunduğu mali sıkıntılardır. En önemli mali sorun ise dernek merkezlerinin kira olmasından kaynaklanan sorundur.
Dernek yönetimleri her ay derneğin kirasını nasıl öderizi düşünmekten esas görevlerini yani Eğitim Kültür ve yardımlaşmaya dair yapması gereken görevlerini ister istemez yerine getirememekte kısacası tüm mesailerini Dernek merkezinin mal sahibine kira ödemek üzere harcamakta bir anlamda hemşerilerine hizmet etmek yerine mal sahiplerine hizmet etmektedirler. 2005 senesinde kurulan derneğimiz bu güne kadar stopaj dahil yaklaşık 100.000.00 TL kira ödemesi yapmıştır. Bu para ile 8 sene içinde yaklaşık 100 fakir öğrencimize  burs vermek mümkündür Acı ama gerçek olan budur. 
Bu gerçeğin farkında olan biz Ankara Besnililer Derneği yönetimi göreve geldiğimizde Ankara da ki hemşerilerimize bir söz verdik ve dedik ki derneğimizin gerçek kimliğine kavuşmasını istiyorsak mutlaka derneğimize bir mülk almalıyız ve biz bu amaçla yönetime talibiz bu işi başarmak için çaba harcayacağız ve bunu siz hemşerilerimizin ve Ankara dışındaki hemşerilerimizin desteği ile başaracağız.
Bu amaçla yaklaşık 1.5 yıldır Ankara da ki hemşerilerimizle bir dizi toplantılar ve görüşmeler yaptık ve bu görüşmeler sonucu hemşerilerimizden yaklaşık 55.000.00 TL bağış topladık mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz gecede bilet satışı ve açık artırmadan toplam elde ettiğimiz 35.000.00 TL gelirin 30.000.00 TL sini de bu amaç için ayırdık ve neticede bu amaca yönelik derneğimiz hesabında 85.000.00 TL paramız bulunmaktadır.
Nisan ayında bu amaçla Gaziantep e yaptığımız ziyarette iki değerli iş adamı hemşerimizle görüştük bunlardan biri hemşerimiz Tuğcan Otel sahibi sayın İbrahim TUĞSUZ kendisi bize 15.000.00 TL destek sözü verdi ve diğeri de Besnimizin gurur kaynağı Merinos Şirketler gurubu Yönetim kurulu üyesi  sayın Ali ERDEMOĞLU’dur. Ali bey den de bu amaç uğruna 45.000.00  TL destek sözü aldık ve her iki değerli iş adamı hemşerimiz bu bağışlarını derneğimize göndermek üzere uygun bir mülk bulduğumuzda kendilerine haber vermemizi beklemektedirler, her iki hayırsever hemşerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Amacımızı gerçekleştirmek üzere iki hemşerimizden gelecek bağışlarla toplamda 145.000.00 TL miz mevcut olup yaptığımız araştırmalarda derneğimize uygun bir mülkü 180.000.00 TL ile 200.000.00 TL arası bir fiyata alabileceğiz. Eksik kalan bu miktarı da 4-5 ay içerisinde gerek Ankara ve gerekse diğer şehirler de yaşayan kadirşinas hemşerilerimizin desteğiyle tamamlayacağımıza olan inancımız tamdır.
Tüm hemşerilerimizden çıktığımız bu yolda ulaştığımız son viraj da bize destek vermelerini dilerken en geç 2014 yılına girerken kendi mülkümüze kavuşmuş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağımız düşüncesiyle tüm Besnili hemşerilerimize saygı sevgi ve hürmetlerimizi sunuyoruz.
Derneğimizin İrtibat numaraları 
Dernek Merkezi  0312 229 58 02
Dernek Başkanı  0532 266 76 02
Dernek Hesap No:
İş Bankası Necatibey Şubesi
4222 0766638