Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürkçü Düşünce Derneği “Devrim Şehitlerini” andı

  Çarşamba günü Hükümet

 
Çarşamba günü Hükümet Binasının önündeki Atatürk Büstüne çelenk koymasın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, belediye Meclis Üyeleri, STK ve dernek üyeleri katıldı. 
Hükümet Binası önünde yapılan etkinlikte ADD Başkanı Akif Bahçeci yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Değerli Atatürkçü Dostlar, Değerli Basın Mensubu arkadaşlar, Çok Değerli Aydınlık memleketimin  aydınlık insanları!
Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi olarak Genel merkezimce de anılan 24 – 31 Ocak  Adalet ve Demokrasi haftası nedeni ile  hunharca katledilen Devrim şehitlerimiz anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
“31 Ocak 1990 tarihinde derneğimiz kurucularından Prof. Dr.Muammer Aksoy’u,
 24 Ocak 1992 tarihinde ise Araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu kalleşçe yapılan saldırılar sonucunda kaybettik. 
Atatürk’ün ölümünün ardından devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve özellikle de son dönemde de doruk noktasına ulaşmıştır.
Gelinen noktada, demokrasi ve özgürlük perdelemesinin arkasında kabul ettirilmeye çalışılan sözde değişim ve dönüşüm projeleri, gerçekte emperyalizm eliyle laik, demokratik Cumhuriyetin bir Faşist diktatörlüğe dönüştürülmesinin amaçlamaktadır.
Bu gerçeği yıllarca önce gören ve toplumu uyaran her biri alanında uzmanlaşmış toplum önderi aydınlarımız, hunharca katledilmişlerdir. Üstelik bu cinayetlerin hiç biri, kamuoyunu tatmin edecek biçimde aydınlığa kavuşturulamamış, bazı soruşturmalar tetikçilerin yakalanmasıyla sonlandırılmıştır. Bu tutum, mevcut iktidar döneminde de değişmemiş, aksine, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray gibi aydınlarımız siyasallaşmış yargı eliyle katledilmişlerdir.
Bizler inanıyoruz ki ülkemizin ve insanımızın hak ettiği değer ancak adaletin ve demokrasinin laik olduğu sevyeye ulaşması  ve yüceltilmesi ile mümkün olacaktır.
Bu vesile ile Adalet ve Demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden aydın ve yurtseverlerimizi  saygı ile anarken adalet ve demokrasi mücadelesi verenlere  selam olsun diyoruz. “  Etkinlik dernek binasında gündemi konu alan toplantı ile sona erdi.