Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Kahta’da, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlediği “Kahta Ören Yerleri Gezi ve Nemrut Dağı Trekking Etkinliği” ile katılımcılara doğal ve tarihi güzellikleri tanıttı.

Kahta'da, Avrupa Hareketlilik

Etkinliğe katılan öğrenciler, Nemrut Dağı trekkingi çerçevesinde Kahta Kalesi, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Nemrut Dağı’nı keşfettiler. Tarihi alanlarda yapılan yürüyüşlerin ardından, katılımcılar Nemrut Dağı’nda müzik eşliğinde güneşin batışını izleme fırsatı buldu.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, etkinliğin büyük ilgi görmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bugün, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerimizle birlikte Kahta’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettiğimiz harika bir gün geçirdik” dedi.

Başkan Hallaç, Kral II. Mithridates döneminde yapılan Karakuş Tümülüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus dönemine ait Cendere Köprüsü, Roma, Bizans, Eyyubiler ve Memlükler’in izlerini taşıyan Kahta Kalesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’nın önemine dikkat çekti. Etkinlik, Mahir Aslan ve ekibinin müziği eşliğinde gün batımıyla taçlandırıldı.

Hallaç, “Kahta’nın tarihi zenginliklerini keşfetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bu etkinlik, katılımcılara unutulmaz anılar kazandırırken, Kahta’nın kültürel değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.