Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum Deprem konutlarını yerinde inceledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman ziyaretleri çerçevesinde Besni’yi ziyaret etti. 15 Temmuz mahallesinde yapımı devam eden Deprem Konutlarını ziyaret edip bilgi alan Bakan Kurum, burada yürütülen projelerin detaylı olarak değerlendirildiği koordinasyon toplantısına katıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Adıyaman Milletvekilleri, İshak Şan, Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Ak Parti Besni İlçe Başkanı Murat Güner, Bakan Yardımcıları, kurum müdürleri, belediye başkanları, Ak Parti başkan ve yönetim kurulları, STK temsilcileri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla geniş kapsamlı Besni İlçe Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Besni’nin yeniden inşasında başta kalıcı sosyal konutlar olmak üzere, Cirit Meydan Mahallesi Kentsel Dönüşüm, rezerv alanların durumu, yerinde dönüşüm, ruhsatların ivedilikle çözülmesi ve şehrin değişim ve dönüşümüne büyük katkılar sağlayacak Kent Meydanı gibi konular soru ve cevap şeklinde ele alındı.

Toplantı sonrası Gazetemize açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Murat Güner, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Besnimizin ve Belediyelerimizin ihtiyaçları konusunda istişare ettiklerini, taleplerimizi kendisine ilettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Toplu konutların hızlandırılması, kentsel dönüşüm ve rezerv alanların yapılması üzerinde istişare edildi. Besni belediyesi ve diğer belediyelerimize eksik olan kilit taşları, ilaçlama araçları, Arazöz vs. gibi ekipmanların verilmesi konusunda destek verilmesini talep ettik. Özelliklerde yıllarıdır yapılmasını beklediğimiz büyük tehlike arz eden çanakçı köprüsünün yapılması hususunda destek olmasını sayın bakanımız Murat Kurum’dan talep ettik.” dedi.

 

 

 

DİĞER VİDEOLAR