Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yerlikaya’dan ‘Yenidoğan Bebek Çetesi’ Operasyonuyla İlgili Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla kamuoyunda “Yenidoğan Bebek Çetesi” olarak adlandırılan suç örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, çeteyle ilgili olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve CİMER’e yapılan ihbarların ardından 21 Mayıs 2023’te Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yerlikaya açıklamasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 20 Haziran 2023’ten itibaren kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü ve iki ayrı operasyonla çete üyelerinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, 16 Ekim 2024 tarihinde hazırlanan iddianameyle 47 şüpheli hakkında yargı sürecinin başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:
“22’si tutuklu olmak üzere 47 şüpheli hakkında yargılama süreci devam etmektedir. Bir baba olarak çok üzgünüm ve halkımızın üzüntüsünü derinden paylaşıyorum. Cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayarak haksız kazanç elde etmeye çalışan bu vicdansızların hak ettikleri cezayı almaları için konunun takipçisi olacağım.”

DİĞER VİDEOLAR