BAKAN’A 3 TALEP..!

Burunçayır’a kadar olan bölümünün yeniden yapılması için Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Nissibi Köprüsü için Adıyaman’a gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bir dosya vererek talepte bulundu. HÜKÜMETİN İCRAATLARINA ÖVGÜ Nissibi köprüsünün son kaynağını yapmak üzere Adıyaman’a gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a, bakanlığını ilgilendiren, Besni için hayati öneme sahip 3 konuda Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından talepte bulunuldu. […]

Burunçayır’a kadar olan bölümünün yeniden yapılması için Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Nissibi Köprüsü için Adıyaman’a gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bir dosya vererek talepte bulundu.
HÜKÜMETİN İCRAATLARINA ÖVGÜ
Nissibi köprüsünün son kaynağını yapmak üzere Adıyaman’a gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a, bakanlığını ilgilendiren, Besni için hayati öneme sahip 3 konuda Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından talepte bulunuldu.
Saadet Partili Başkan Öztürk, Bakana verilmek üzere yazdığı mektupta hükümetin icraatlarını överken, “Hükümetimiz tarafından yapılan ve yapımı devam eden icraatlar ile payını fazlası ile almıştır.” dedi. Bakan’dan Besni’nin Ulaştırma ile ilgili sorunlarını çözmesi için bir dosya veren Öztürk,“İlçemizin gelişen teknoloji ve çağa ayak uydurabilmesi bakımında yapılması elzem olan çalışmalar ile ilgili Hükümetimizden bazı taleplerimiz bulunmaktadır” dediği mektupta Besni’nin, Ulaştırma Bakanlığını ilgilendiren belli başlı sorunları şöyle sıraladı.
SOFRAZ YOLUNUN DÜZENLENMESİ
İlçemizdeki birçok Belde ve Köylerin ulaşımını sağlayan Orhan ACAR Bulvar (SOFRAZ) yolunun en azından İlçemizde yeni yapılan 75 Yataklı Devlet Hastanesi kavşağına kadar düzenlenmesi ile ilgili talep yazımız Ek’ te sunmuş olduğumuz dosya içerisinde mevcuttur.
İlçemizin yeni ve gelişen bölgesi konumundaki Adıyaman-Gaziantep yolunun duble yolu yapım çalışmaları kapsamında yerleşim alanı içerisindeki yaklaşık 2 km lik kısmında Yol ve kaldırım düzenlemesi ve İlçemizin en işlek caddesi olan Atatürk caddesinin 2 – 2,5 km lik kısmı daha önceki yıllarda Hükümetimiz tarafından yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanan bu hizmetin devamlılığının sağlanabilmesi için yolun Batı güzergâhında yerleşim alanının bittiği yere kadar yaklaşık 1,5 km lik kısmının da düzenlemesi ile ilgili talep yazımız Ek’ te sunmuş olduğumuz dosya içerisinde mevcuttur.
FAKÜLTE YOLUNUN YAPILMASI
İlçemizde yapımı devam eden Mimarlık Fakültesi güzergâhında Gaziantep – Adıyaman karayolunu Besni – Gölbaşı Karayoluna bağlayacak şekilde yaklaşık 3,5 km uzunluğunda 30 metrelik yol imar planında planlanarak Uygulaması yapılmıştır. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde hafifletmesi ve de mesafe olarak daha kısa yol olması bakımından mülkiyet problemi olmayan bu yolumuzun Karayolları ağına alınması ile ilgili talep yazımız Ek’ te sunmuş olduğumuz dosya içerisinde mevcuttur.
GÖLBAŞI YOLUNUN YAPILMASI
Ayrıca ilçemizdeki yerli yabancı vatandaşlarımızın Gölbaşı – Kahramanmaraş, Gölbaşı – Malatya güzergâhını gittiklerinde sık sık kullandıkları Besni – Gölbaşı karayolunun Besni –Burunçayır arasında kalan kısmın gerek rampa ve keskin virajların olması gerekse tek yönlü olmasından dolayı can ve mal kayıplarının yaşandığı kazalara sebebiyet vermektedir. Proje – Etüt çalışmaları tamamlanan bu yolumuzun yatırım programına alınarak yapılması halinde ulaşım noktasında İlçemizin büyük ölçüde sıkıntıları giderilecektir.
Sayın Bakanım, belirtilen hususlarda yardım ve desteklerinizi beklemekteyiz. Saygılarımla Arz ederim.”
 

Exit mobile version