Başkan Alkan: “Besni’mizin Bereketini Toprağıyla Buluşturmaya Devam Ediyoruz”

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, ilçenin simgesi olan Besni üzümünün şehir estetiğine kazandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Belediye tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 15 Temmuz Mahallesi’ndeki orta refüje Besni Üzümü çubukları dikildi.

Bağcılık Kültürü Şehrin Kalbinde Yaşatılacak

Başkan Alkan yaptığı açıklamada, çalışmanın yalnızca peyzaj düzenlemesi olmadığını, aynı zamanda Besni’nin kadim bağcılık kültürünü yaşatma amacı taşıdığını vurguladı.

Alkan, şu ifadeleri kullandı:

“Besni’mizin bereketini toprağıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçemizin simgesi olan Besni Üzümü çubuklarını 15 Temmuz Mahallemizdeki orta refüje diktik. Amacımız, hem mahallemize estetik bir görünüm kazandırmak hem de kadim bağcılık kültürümüzü şehrimizin kalbinde yaşatmak. Toprağın bereketini, Besni’nin kimliğiyle harmanlıyoruz.”

Şehir Kimliğine Katkı

Belediye yetkilileri, yapılan çalışmayla birlikte hem görsel bir zenginlik oluşturulmasının hem de Besni’nin tarımsal değerlerinin ön plana çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Çalışmanın ilerleyen süreçte farklı mahallelerde de devam etmesi planlanıyor.

Exit mobile version