Başkan Demir : “İşyeri Temsilcilerimize yönelik eğitimlerimiz devam ediyor”

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri ile ilgili eğitim programlarına başladı. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen eğitimler il ve ilçelerde bulunan işyeri temsilcilerine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, “işyeri temsilcilerimize Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Kazanımlarımız, Eğitim-Bir-Sen tarihi, mefkûresi ve mesuliyeti ve sendikal mücadelemiz konusunda eğitimler veriyoruz” dedi.

Bu eğitimlerin sahadaki beklenti ve talepleri de öğrenmeyi sağladığını dile getiren Demir, “Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarının beklenti ve taleplerinin karşılanması için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaları ifade etmek, gündemdeki sorunları tartışmak ve çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunmak, işyeri temsilcilerimiz ile üyelerimiz arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek adına bu eğitimleri önemsiyoruz. Şimdiye kadar il merkezi ve Gölbaşı ilçesinde eğitimler gerçekleştirdik. Bu eğitimleri diğer ilçelerde de hazırladığımız takvim çerçevesinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitimlerin Genel Merkez tarafından formatör olarak sertifikalandırılan Şube Başkan Yardımcıları Ahmet Şahin, Ramazan Bayram, Mehmet Çalış ile Bekir Erdinç tarafından verildiğini söyleyen Demir gündemdeki diğer konulara da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Norm fazlası resen atamalar iptal edilmelidir. İlimizdeki yakın zamanda inşası tamamlandığında faaliyete başlayacak okulların öğretmen ihtiyacının oluşacağı dikkate alınarak norma fazlası öğretmenlerin muhtemel mağduriyetlerinin önüne geçilmelidir. “

“Mülakat mağduriyetleri mutlaka giderilmeli ve mülakat uygulamasına son verilmelidir. Mevcut sistemde hiç kimsenin mülakata ve mülakatlardan çıkan sonuçlara güveni kalmamıştır. Mülakat aynı zamanda sosyal maliyet oluşturacak düzeyde sonuçlara yol açmaktadır.”

“Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili yönetmelik bir an önce yayınlanmalı ve geçici madde ile tanınan haklardan öğretmenlerimizin yıllardır devam eden mağduriyetleri giderilmelidir. Yirmi yılını doldurmuş olan tüm öğretmenlerimiz yönetmeliğin yayınlanmasını sabırsızlıkla beklemektedir.”

“Şube Müdürü ve üstü kadrolara uzman ve başöğretmenlik kadroları verilmeli, bu arkadaşlarımızın her ne kadar genel idari kadroda bulunsalar da öğretmen kökenli oldukları gerçeği göz ardı edilmemelidir.”

“1. Dereceye düşen her kamu çalışanına 3600 ek gösterge verilmesi sağlanmalıdır. 3600 ek gösterge ile çok önemli bir adım atılmış olsa da şef ve memurlarımız bu haktan ne yazık ki gerekli düzenleme yapılmadığından faydalanamamıştır. Bu konuda bir kamu personel rejimi değişikliği yapılması gerekiyorsa mutlaka bu konuda adım atılmalıdır.”

“Ek dersler arttırılmalı ve ödemeler her ayın ilk üç günü yapılmalıdır. Bugün serbest piyasada ders saati ücretleri 1000 ve üzerinde seyrediyorken kamuda çalışan öğretmenlere bu miktarın onda birinin ödeniyor olması öğretmenlerimizin motivasyonunu düşürmekte ve performansını önemli oranda azaltmaktadır. Ayrıca tüm ek ödemeler ile uzman ve başöğretmenlik tazminatları emekliliğe sayılmalıdır.”

“Okulların güvenlik ve temizlik sorunu kadrolu istihdamla çözülmelidir. Okullarımız maalesef temizlik personeli ihtiyacından dolayı hijyenik bir eğitim öğretim ortamı sunmakta zorlanmaktadır. Bu sorunun çözümü için hiçbir beklentiyi karşılamayan İş Gücü Uyum Programına son verilmeli, TYP veya hizmet alımı uygulamasına geçilmelidir.”

Exit mobile version