Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Tutdere, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Liderler Zirvesi’nde konuştu

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Liderler Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı. ‘Kriz Zamanında İnsanları ve Toplulukları Birbirine Bağlamak’ başlıklı oturumda 6 Şubat depremlerine dair deneyimlerini paylaşan Başkan Tutdere, afet dönemlerinde ulusal ve uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman

“6 ŞUBAT’TA BÜYÜK BİR FELAKET YAŞADIK”

6 Şubat depremlerinin Adıyaman başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkıma ve kayıplara neden olduğunu belirten Başkan Tutdere, büyük yıkımın bir yandan da büyük bir dayanışmayı beraberinde getirdiğini söyledi. Başkan Tutdere, “6 Şubat’ta ülkemiz, 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiği, 107 binin üzerinde kişinin yaralandığı ve 110 milyar dolarlık ekonomik kayıp yaşadığı bir felaketle sarsıldı. Adıyaman gibi birçok kentte enkaz altında kalan vatandaşlarımızın çaresizliğine tanıklık ettik. Bu, insanlık için dayanışmanın ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha anlamamıza vesile oldu.” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN HAYATİ ROLÜ

Deprem sırasında yaşanan çaresizliğin tek çözümünün dayanışmadan geçtiğinin altını çizen Başkan Tutdere, böylesi trajik durumlar yaşanmaması için kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Uluslararası çapta da yerel yönetim işbirliklerinin önemine değinen Başkan Tutdere, “Belediyelerimiz 6 Şubat’ta, sıcak yemek, kıyafet yardımı, konteyner kentler ve barınma gibi temel ihtiyaçları karşılamak için olağanüstü bir dayanışma gösterdi. Ancak dayanışmayı bir adım öteye taşıyarak afet bölgelerinin yeniden inşasında da yerel yönetimlerin işbirliğini artırmamız gerekiyor. Hatta bunun yalnızca Türkiye içerisinde kalmaması, uluslararası çapta yerel yönetimler arasında deneyim aktarımından kriz dönemlerindeki saha yardımlarına kadar tüm süreci organize edecek bir dayanışma ağı kurulması gerekiyor. Felaketleri önlemek ve olumsuz etkilerini azaltmak için güçlü işbirliklerine, teknolojik altyapıya ve deneyim paylaşımına ihtiyacımız var. Bu toplantılar, somut projelerin konuşulması ve uygulanması için önemli bir fırsat.” ifadelerini kullandı.