Başkan Tutdere, Halk TV’de Adıyaman’ın Kreş Projesine Destek Çağrısında Bulundu

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu sabah programına konuk oldu. Tutdere, programda Adıyaman’ın deprem sonrası durumu, belediyenin çalışmaları ve kentin acil ihtiyaçlarını dile getirerek, özellikle kadınlar ve çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Kreş projelerine destek çağrısında bulunan Başkan Tutdere, Adıyaman halkının sesini tüm Türkiye’ye duyurdukları için Halk TV ekibine teşekkür etti.

Başkan Tutdere, Halk TV’de Adıyaman’ın Kreş Projesine Destek Çağrısında Bulundu

KREŞ PROJELERİ İLE KADINLAR VE ÇOCUKLAR DESTEKLENECEK

6 Şubat depreminin Adıyaman’da büyük yıkıma yol açtığını belirten Tutdere, özellikle kadınlar ve çocukların bu felaketten en çok etkilenen kesim olduğunu vurguladı. “Deprem sonrası konteynerlerde yaşamaya devam eden annelerin sosyal hayata karışma sorunları var. Çocuklarını bırakacak güvenli alanlar bulamıyorlar,” diyen Başkan Tutdere, belediye olarak her mahalleye bir kreş açmayı hedeflediklerini belirtti. Bu projeyle hem annelerin işlerine dönebilmesinin hem de çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasının amaçlandığını aktardı.

KREŞ KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Tutdere, Adıyaman Belediyesi olarak yalnızca kreş ve gündüz bakımevleri için bir yardım hesabı açtıklarını, gerekli izinlerin Adıyaman Valiliği’ne iletildiğini açıkladı. İzinler alındığında kampanyanın geniş bir şekilde duyurulacağını belirten Tutdere, “Bütün hayırseverleri bir kez daha Adıyaman’daki kreş kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Bu projelerle depremden en çok etkilenen kadınlarımız ve çocuklarımız için bir umut ışığı oluşturmayı hedefliyoru.” dedi.

İsmail Küçükkaya da, Halk TV ailesi olarak kreş projesine destek olacaklarını dile getirdi.

“DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MAKAMI DEVREDİYORUZ”

Başkan Tutdere, depremde ailelerini kaybeden depremzede çocuklarla ilgili de önemli bir uygulama başlattıklarını duyurdu. “Anne ve babasını, kardeşlerini kaybetmiş öksüz çocuklarımız var. O çocukları makama alıyoruz, onların isteklerini dinliyoruz.” diyen Tutdere, bu talepleri yerine getireceklerini söyledi. İlk olarak Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan Muhammed Ali Durmuş’un park talebinin karşılandığını belirten Başkan, çocukların travmalardan uzaklaştırılması için çalıştıklarını ifade etti.

SOSYAL DESTEK PROGRAMLARI

Deprem sonrası ekonomik zorluk çeken binlerce aileye sosyal destek sağladıklarını belirten Başkan, sosyal market ve kent lokantası gibi hizmetlerle halkın yanında olduklarını ifade etti. Ayrıca emekliler için açılan çay evinde emeklilerin gün boyu rahatça vakit geçirebildiğini aktardı.

ADIYAMAN’DA BÜYÜK BİR İNŞAAT SÜRECİ BAŞLADI

Şehrin altyapısının yeniden inşası için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Tutdere, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin döşenmesi çalışmalarının sürdüğünü ve 170 kilometrelik içme suyu hattının tamamlandığını söyledi. 2025 yılına kadar altyapının büyük ölçüde tamamlanacağını ve üst yapı çalışmalarına geçileceğini aktaran Tutdere, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

“ADIYAMAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Tutdere, Adıyaman’ın geleceğini yeniden inşa etmek için hem sosyal hem de fiziksel alanda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. Türkiye’nin en büyük şantiyelerinden birinin Adıyaman’da olduğunu belirten Tutdere, 39 bin konutun yapılacağını ve depremde en çok yıkımın yaşandığı şehir olan Adıyaman’ın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ifade etti.

“ADIYAMAN’A DESTEK ÇAĞRISI”

Başkan Tutdere, programın sonunda tüm hayırseverlere ve sanatçılara seslenerek, Adıyaman’a destek vermeye ve şehri ziyaret etmeye davet etti. “Adıyaman halkının, çocuklarının, kadınlarının gerçekten desteğe ihtiyacı var. Herkesi Adıyaman ile dayanışmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version