Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Tutdere ‘Kentin Yeniden İnşası İçin Dayanışma’ Dedi, Naci Görür ‘Çözüm Değil’ Dedi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Halk TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya’nın Adıyaman’da, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile yaptığı program esnasında, X hesabı üzerinden uyarı niteliğinde bir paylaşım yaptı. Programda konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kentin yeniden inşası için dayanışma çağrısında bulunurken, Naci Görür ise; “Eğer deprem dirençli kentler yapmazsanız daimi çözümü bulamazsınız.” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr.

Önceki gün Adıyaman’da Halk TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya’nın Adıyaman’da çekimini yaptığı programa Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere konuk olmuştu. Yine aynı esnada X hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada, bölgede sürdürülen çalışmaların yalnızca geçici çözümler sunduğunu ve kalıcı çözümün ancak “deprem dirençli kentlerin” inşa edilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti.

Görür’ün paylaşımı şöyle:
“Sabah, İsmail Küçükkaya ile deprem bölgelerindeki dertleri dinliyorum. Herkese, her fikre, derde, isteğe saygı duyuyorum. Herkes kendi derdinde. Sanıyor ki ihtiyaçları giderilirse, evi yapılırsa sorun bitecek. Siyasetçi, belediye başkanı sanıyor ki yeni evler yapılınca sorun bitecek. Devamlı söylüyoruz: EĞER DEPREM DİRENÇLİ KENTLER YAPMAZSANIZ DAİMİ ÇÖZÜMÜ BULAMAZSINIZ. Sorunu gelecek nesillere ertelersiniz. Benim güzel halkım, sayın belediye başkanları, sayın siyasetçiler, neden doğru çözümü talep etmiyor ve dile getirmiyorsunuz?”

Bu açıklamasıyla Görür, yalnızca bina yapımına odaklanmak yerine deprem dirençli kentleşme anlayışının benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Kentlerin geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlanması için kapsamlı ve kalıcı adımların atılmasını önerdi.