BESNİ BELEDİYESİ KAÇAK SU KULLANIMINA GEÇİT VERMİYOR

Besni Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü bağ, bahçe ve hanelerde kaçak su kullananlara uyarılarda bulunarak hatlarını kesmeye başladı. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Reşit Alkan; “Kaçak su kul hakkıdır. 37 bin Besnilinin hakkı vardır. İçme suyu şebekesi ile bağ, bahçe sulama işlerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

KAÇAK HATLAR TEKER TEKER KESİLİYOR

Besni Belediyesi ilçe merkezinde kaçak su mücadelesine başladı. Belediye Su İşleri Müdürlüğü ekipleri bağ, bahçe ve haneleri tek tek kontrol ederek kaçak su kullananlara yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kaçak su hattı çektikleri tespit edilen bağ evleri ile hanelerdeki vatandaşlar uyarılarak hatlar kesilmeye başladı.

TEKRARI HALİNDE YASAL YOLLARLA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Su kesim işlemlerinin tutanak ile kayıt altına alındığını tekrarı halinde yasal yollarla cezai işlem uygulayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Reşit Alkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz bağ, bahçe ve hanelerdeki kaçak su kullanan vatandaşlarımızı uyararak kaçak kullanılan suları kesmektedir.

Kaçak Su Kul Hakkıdır. 37 bin Besnilinin hakkı vardır. İçme suyu şebekesi ile bağ, bahçe sulama işlerine asla izin vermeyeceğiz. Su kesim işlemleri tutanak ile kayıt altına alınmaktadır. Tekrarı halinde yasal yollarla ve belediye meclis kararıyla cezai müeyyide uygulanacaktır.

Kaçak Su kullanımı ile ilgili şikayetlerinizi 05317121409 nolu Belediye Beyaz Masa WhatsApp hattına yapabilirsiniz. Mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışan ekiplerimize teşekkür ediyoruz”

Exit mobile version