Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni Devlet Hastaneside bir ilk gerçekleşti…

  Yeni binasına taşınmasının

 
Yeni binasına taşınmasının ardından sağlık hizmetlerini aralıksız vermeye devam eden Besni Devlet Hastanesinde yeni bir tanı ve tedavi hizmeti sunulmaya başlandı.
Endoskopi tetkikleri özellikle mide ve bağırsak hastalarına yapılıyor. Besni Devlet Hastanesinde ise cihazı, Başhekim Genel Cerrah Opr. Dr. Hüseyin Alakuş ile Genel Cerrah Opr. Dr. Okan Yumuş kullanacak.
Gazetemize dün konuyla ilgili bilgi veren Hastane başhekimi ve Yönetecisi Dr. Hüseyin Alakuş, artık Besnili hastaların endoskopi ile tanı ve tedavisi yapılacak olan hastaların başka ille gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.
Hastaneye alınan endoskopi cihazının 250 bin TL’ye mal olduğu belirtildi. Türkiye’deki sayılı hastanelerde kullanılan bu teknolojik cihazla Mide ve bağırsak hastalarına gerekli tetkikler Besni’de yapılarak, hastalara daha iyi hizmet verilmesi amaçlanıyor. Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Alakuş konuyla ilgili olarak, “Bundan sonra bu hizmeti kullanan hastalar, Adıyaman veya Gaziantep hastanelerine gitmeye gerek kalmadan hastanemizde endoskopi cihazına gireceklerdir.  Endoskopi tetkikleri özellikle mide ve bağırsak hastalarına yapılmaktadır. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Mehmet Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.
Daha önce de Yoğun Bakım ünitesi ile Hemodiyaliz ünitesi kurularak Besnililerin hizmetine sunulmuştu.