Besni Eğitim Bir Sen’den çiğköfteli toplantı

  Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Mahmut Akçaay toplantıya katılan Adıyaman yönetimi ve Besni’de katılan üyelere teşekkürlerini ifade eden Akçaay, ‘Yolumuz, milletimizin, medeniyet değerlerimizin yolu; hiç kimseyi kategorize etmeden ekmekte, özgürlükte buluşma yoludur. Bu yola; vesayeti ifşa, medeniyet değerlerini inşa etmek için çıktıklarını vurgulayan Akçaay, bu davanın insan merkezli, hak merkezli sendikal anlayış olduğunu kaydetti. Akçaay, ‘Bu, […]

 
Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Mahmut Akçaay toplantıya katılan Adıyaman yönetimi ve Besni’de katılan üyelere teşekkürlerini ifade eden Akçaay, ‘Yolumuz, milletimizin, medeniyet değerlerimizin yolu; hiç kimseyi kategorize etmeden ekmekte, özgürlükte buluşma yoludur. Bu yola; vesayeti ifşa, medeniyet değerlerini inşa etmek için çıktıklarını vurgulayan Akçaay, bu davanın insan merkezli, hak merkezli sendikal anlayış olduğunu kaydetti. Akçaay, ‘Bu, ekmek ve demokrasi ilişkisinden ekmeğin büyümesinin, demokrasinin gelişmesine paralel olduğu gerçeğinin örgütlülük bilinciyle hayata geçirilmesinin adıdır. “dedi.
 Toplantıda konuşan Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, “emek için, inançlarıyla insanca yaşamak için yılmadan, yorulmadan hep beraber onurlu bir mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. Gücümüzü, davamızın haklılığından, bu güzel ülkeye olan sevdamızdan ve dostça hep beraber el ele vererek büyütüp bugünlere getirdiğimiz, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan sendikamızdan alıyoruz. Bu yolda en büyük sermayemiz, fedakârlığımızdır. Biz biliyoruz ki, büyük hedeflere ancak büyük insanlarla ve büyük fedakârlıklarla ulaşılabilir. Onun için buradayız” dedi.
İnsanca yaşanabilir bir ülke için mücadele ettiklerini dile getiren İzci, şunları kaydetti: “Kimsenin kimseye tahakküm kurmadığı, kimsenin inancından dolayı dışlanmadığı, okulundan atılmadığı, darbelerin akla gelmediği ve herkesin kendi özellikleriyle mutlu olacağı yeni bir ülke. Biz, bu milletin değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven eğitimciler olarak önümüzdeki süreçte ülkemizin bir daha eski karanlık darbe günlerine dönmemesi için, ekmeğimizin haksız yere bölünmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Büyük katkılarımızla ülkemizin geldiği bu noktada kişilere ve zamana bağlı olmadan hep doğrularla beraber mazlumların yanında yer alacağız. “ dedi.
Kılık Kıyafet Yönetmeliği Değişmeli
Kamu görevlileri kılık kıyafet yönetmeliğine yönelik eleştirisini de tekrarlayan İzci, bu konuda şunları söyledi: “Toplu sözleşme taleplerimizden biri olan kılık kıyafet serbestliğine yönelik talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. 82 model kamu görevlileri kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesini istiyoruz. Darbecilerini yargılayan ülkemiz, darbe dönemi kalıntısı yönetmelikten kurtulamamıştır. Anayasa maddelerini referandumla değiştiren ülkemizde, yönetmelik değiştirmek anayasa değiştirmekten daha zor konuma getirilmiştir. Talebimizi, gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası ile somutlaştırdık ve 12 milyon 300 bin imzayı teslim ettik. Daha sonra da fiili durum başlattık. İmza kampanyamıza destek veren Kamu-Sen ve KESK’in tabanına da teşekkür ediyorum.” dedi
Toplantı sohbet havasında bir süre daha devam etti. Besni’de eğitim öğretimle ilgili konular görüşüldü. Şube başkanı konularla ilgili notlar alıp sorunların çözümü ile ilgili çalışacaklarını belirtti. Toplantı sonrasında üyelere çiğköfte ikram edildi.
 

Exit mobile version