Besni Eğitim-Bir-Sen’in İlksan Adayı İrfan Yıldız

  Akçaay, amacı dışında faaliyet yürüten İLKSAN’ın bir an önce tasfiye edilmesi gerektiğini ifade ederek, “4357 sayılı Kanun’un 11. maddesinde sayılan görevlere atanan kişiler, isteklerine bakılmaksızın zorunlu olarak sandığa üye yapılmaktadır. Hukuk devleti ilkesi gereğince herkes dilediği şekilde vakıf, dernek ya da yardım sandığına üye olabilir ve aidat ödeyebilir. Fakat hiç kimse rızası olmadan zorla […]

 
Akçaay, amacı dışında faaliyet yürüten İLKSAN’ın bir an önce tasfiye edilmesi gerektiğini ifade ederek, “4357 sayılı Kanun’un 11. maddesinde sayılan görevlere atanan kişiler, isteklerine bakılmaksızın zorunlu olarak sandığa üye yapılmaktadır. Hukuk devleti ilkesi gereğince herkes dilediği şekilde vakıf, dernek ya da yardım sandığına üye olabilir ve aidat ödeyebilir. Fakat hiç kimse rızası olmadan zorla bir sandığa üye olamaz, maaşından kesinti yapılamaz. Bu durum hukuk devletinin vatandaşlarına sunmuş olduğu bir teminattır. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’na üye olma ve üyelikten ayrılma hususları objektif ve kesin hukuk kuralları altında düzenlenmelidir” şeklinde konuştu. 

275 bin eğitim çalışanının İLKSAN’a zorla üye yapıldığını ve her ay maaşlarından 30 TL civarında aidat kesintisi yapıldığını belirten Akçaay, 1943 yılında yardım ve dayanışma amacıyla kurulan İLKSAN’ın bu kuruluş amacını günümüzde yitirdiğini söyledi. 
Akçaay İLKSAN seçim süreci hakkında bilgi vererek, rant elde etme aracı olarak kullanılan İLKSAN’da seçimleri 
kazanarak yönetime geldikten sonra yapılan talanın hesabını soracaklarını ve üyelerin haklarını koruyarak İLKSAN’ı feshedeceklerini, çünkü İLKSAN’ın tüm mal varlıklarının üyelerin alacaklarının yarısını dahi karşılamadığını söyledi. 
“Hesap sorulmadan tasfiye edilirse üyeler mağdur olur” diyen Akçaay, “Şu günlerde darbecilerin yargılanmasından anlıyoruz ki, bu millete zulüm yapanın yanına kar kalmıyor, kalmayacak. İLKSAN’da da bu milletin malını talan edenlerden hesap sorulacak günler yakındır” şeklinde konuştu. 
Toplu sözleşme konusuna da değinerek, “Yasa çıktı, sıra masada” diyen Akçaay, “Masada ilk gündem maddemiz, eşit işe eşit ücretten dolayı mağdur olan eğitim çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmesi talebi olacak. Eğitim çalışanlarının haklarının alınması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 
Akçaay , 28 Nisan 2012 tarihinde Besni Şehit Mehmet Yağmur Lisesi’nde yapılacak İLKSAN seçimleri, üyelerin alın terini heba edenlerden hesap sormak için önemli bir fırsattır. Sandığa giderek, İLKSAN yöneticilerinden hesap sormak ve “zorunlu üyeliğe hayır” demek için ağırlığımızı koyacağız. Eğitim-Bir-Sen olarak İLKSAN’ ı, hak sahiplerinin hakkını koruyacak şekilde tasfiye etmeye kararlıyız. Bu nedenle 28 Nisan’da Tüm Sınıf Öğretmenlerini “İLKSAN da ki talana dur” demek için Sandık Başına oyunu kullanmaya davet ediyor. İLKSAN Besni adayımız Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Sayın İrfan Yıldız’a destek olmaya çağırıyoruz.
Akçaay, İLKSAN adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.
 

Exit mobile version