‘Besni geceleri’ başlıyor

Besnililer Dernekleri tarafından her yıl geleneksel hale getirilen “Besni Geceleri” havaların ısınmasıyla birlikte başladı. Ankara Besnililer Derneği ve Adana Adıyamanlılar Derneği Nisan ve Mayıs ayında gece, BEV ise Haziran ayında büyük bir piknik düzenleyecek Dernek Başkanı Bircan Gazetemizi ziyaret etti Binlerce hemşerimizin katıldığı Besni Geceleri’nin öncüleri bu yıl Ankara, Adana ve İstanbul’da yapılacak. Adana Adıyamanlılar Derneği […]

Besnililer Dernekleri tarafından her yıl geleneksel hale getirilen “Besni Geceleri” havaların ısınmasıyla birlikte başladı. Ankara Besnililer Derneği ve Adana Adıyamanlılar Derneği Nisan ve Mayıs ayında gece, BEV ise Haziran ayında büyük bir piknik düzenleyecek
Dernek Başkanı Bircan Gazetemizi ziyaret etti
Binlerce hemşerimizin katıldığı Besni Geceleri’nin öncüleri bu yıl Ankara, Adana ve İstanbul’da yapılacak. Adana Adıyamanlılar Derneği 26 Nisan’da, Ankara Besnililer Derneği 11 Mayıs’ta ve Besni Eğitim Vakfı da İstanbul’daki Besni derneklerinin de katılımıyla 9 Haziran’da büyük bir şölene hazırlanıyor.
Ankara Besnililer eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Besni gecesi ise 11 Mayıs’ta yapılacak. Besni’ye gelerek gazetemizi ziyaret eden Dernek Başkanı Av. İbrahim Bircan ve yönetim Kurulu üyesi Bekir Doğan Besni Gecesi hakkında bilgi verdi.
Dernek Başkanı Av. İbrahim Bircan amaçlarını Ankara’da yaşayan Besnililer arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu belirtti. 
Tuğsuz ve Erdemoğlu’ndan Besnililer Derneğine bağış
Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Şekip Önder’i de geceye davet eden Bircan, Ankara Besnililer derneğine mülk almak için bazı ziyaretler yaptığını söyleyerek, Besnili hayırsever İşadamlarından İbrahim Tuğsuz ve Ali Erdemoğlu’ndan dernek için bağış sözü aldıklarını ifade etti. 
Kendilerine Besni’ye ve Besnililere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Bircan, hali hazırda mülk alımı için daha önce bağışlarla topladıkları bir miktar para olduğunu, İbrahim Tuğsuz ve Ali Erdemoğlu’nun katkılarının yanı sıra 11 Mayıs’ta yapacakları Besni Gecesinden elde edecekleri geliri de ekleyerek Derneğe bu yaz bir mülk almaya çalışacaklarını ifade etti.
Halk Müziği sanatçısı Kemal Turgut’un sahne alacağı Besni Gecesi 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da Dikmen Caddesindeki Asrın Park Otel’de yapılacak.
Adana Adıyamanlılar gecesi 26 Nisan’da
Başkanlığını Besnili Hemşerimiz Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karakuş’un yaptığı Adana Adıyamanlılar Derneği ise 26 Nisan’da büyük bir gece yapacak. Hazırlıkları tamamlanan birlik ve beraberlik gecesi hakkında bilgi veren başkan Karakuş, geceye tüm Besnili ve Adıyamanlı hemşerilerinin davetli olduğunu söyledi. 
Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç ile Adıyaman Belediyesi Harfane ekibinin sahne alacağı gece, 26 Nisan 2013 Cuma günü saat 19.00’da Seyhan yolu üzerindeki Sular VİP’te yapılacak.
Yine Merinos’un sponsorluğunda Besni Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde İstanbul’daki Besni Derneklerinin katılımıyla yapılacak olan Piknik şöleni 9 Haziran’da  İstanbul Çatalca İhsaniye Piknik alanında yapılacak.

Exit mobile version