Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BESNİ KARAKIŞA TESLİM

  Termometreler -11’i gösterdi

 
Termometreler -11’i gösterdi

 
Çarşamba günü akşam saatlerinde yağan karın yoğunlaşmasıyla şehir içinde ve dışında buzlanmalar meydana geldi. Polis ekipleri Babalar Camisi ve Kozluca Mevki civarında güvenlik önlemleri aldı. Karın tipiye çevirmesi sonucu araçlar yolda kaldı. Babalar Caimisi ve Kozluca Mevkiinde polis ekipleri zincirsiz araçların zincir takmaları gerektiğini söyledi ve zincirsiz araçları geri çevirdi. Besni’yi etkisi altına alan kar yağışı maddi hasarlı kazaların meydana gelmesine sebep oldu. Yenikent’e yapılan şehiriçi dolmuş seferleri yaklaşık iki saat boyunca yapılamadı. Kozluca Mevkiinde kalan dolmuşlardaki vatandaşlar yürüyerek Yenikent’e çıkmak zorunda kaldı ve bir çok araç yolda mahsur kaldı.Belediye ekipleri yolu ulaşıma kapattırarak tuzlama ve kumlama çalışmaları yaptı.
Araç evin bahçesine uçtu
Korupınar Mahallesi Adıyaman yolu Kavşağında Bekir Turgut yönetimindeki 06 BG 9876 plakalı araç buzlanma nedeniyle bir evin bahçesine uçtu. Olay Çarşamba akşamı saat 18:00 sularında meydana geldi. Bekir Turgut yönetimindeki otomobil buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki tellerle çevrili bahçeye uçtu. Önce bahçe direğine ardından tel örgülere çarparak bahçeye giren otomobil tel örgüler sayesinde askıda kalarak yaklaşık 3-4 metrelik yüksekten düşmekten son anda kurtuldu. Kazada araç sürücüsü ve yanında bulunan MHP İlçe Başkanı Mahmut Can hafif yaralarla atlatırken Belediye itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle araç düştüğü yerden çıkarıldı. Aynı yerde ikinci kazanın olması nedeniyle Belediye ekipleri yolu kısa süreliğine ulaşıma kapatıp tuzlama çalışmaları yaptı.
 
Adıyaman – Besni karayolunda kaza
 
Çarşamba günü sabah saatlerinde ise Adıyaman – Besni karayolunun 23’üncü kilometresinde aşırı buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda yolcu minibüsü kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen yolcu minibüsünün içindeki yolculardan 7 kişi yaralandı.
Adıyaman’dan Besni’ye yolcu taşıyan Yusuf Demirel yönetimindeki 02 D 2030 plakalı minibüs, Göksu Köprüsü üzerinde buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı ve taklalar atarak devrildi. Kazada bazı yolcular minibüsten yola savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, bazıları araçta sıkışan yaralıları kurtarıp, ilk müdahalesini yaptı.
Kazada yaralanan sürücü Yusuf Demirel (48) ile yolcular Hasan Deniz(32), Merve Öztürk (30), Gökhan Gök (25), Murat Yağlı (34), Seydi Vakkas Aydoğmuş (33) ve Orhan Aslan, olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan sürücü Yusuf Demirel ile yolcu Seydi Vakkas Aydoğmuş’un hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
 
Jandarma Trafik kontrollerini yaptı
 
Adıyaman Gaziantep il sınırında bir çok araç mahsur kaldı. Zincirsiz ve kar lastığı olmayan araçlar ergen geçidinden karşıya geçemezken, Besni’ye bağlı yazı köylerinde de kar yağışı etkili oldu. 
Besni Jandarma Trafik Timi ekipleri, Besni-Gölbaşı karayolunun 7’inci kilometresinde kontroller yaptı. Çarşamba günü kar ve tipinin zor anlar yaşattığı Besni’de zincir, çekme halatı, kış lastiği, takoz bulundurmayan araçların geçişine izin vermeyen Jandarma Trafik Timi bu araçlara cezai işlem uyguladı. Burada da yolda kalan araçlar zincirlerinin takılması için durduruldu. Belediye ekipleri burada da yolları ulaşıma kapatarak tuzlama ve kumlama çalışmaları yaptı.
Gölbaşı istikametinden Besni istikametine gelmekte olan bir tır ise yolda kaldı. Yolun kapanması nedeniyle Jandarma Trafik Timi, trafik akışını tek yönde sağladı. 
Adıyaman’dan Gölbaşı istikametine giden başka bir araç ise takla attı. Edinilen bilgiye göre Hüseyin Karakuş sevk ve idaresindeki 19 TL 411 plakalı araç Besni – Gölbaşı yol ayrımında virajı alamayarak takla attı. Kazada araç sürücüsü ile birlikte yaralanan 4 kişi Gölbaşı ve Adıyaman Devlet Hastanelerine kaldırıldı. 
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.