Besni Öğretmen evi kapanıyor…!

“Her yıl zarar ediyordu” gerekçesiyle Bakanlık Öğretmenlerin kullanımına ait ‘evi’ kapattı. Her yıl öğretmen kalımında %10’un altında kaldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Besni öğretmenevi’ni kapatma kararı aldı. Öğretmenevi’nin Kamuoyunda Besni Anadolu Lisesine ait  pansiyonla yer değiştireceği söylentisinin ardından kapanacağının açıklanması şok etkisi yarattı. “Zarar ediyordu!” Onlarca yıllık ihtiyacını karşılaması amacıyla yıllar once Besni’ye yapıldığında büyük […]

“Her yıl zarar ediyordu” gerekçesiyle Bakanlık Öğretmenlerin kullanımına ait ‘evi’ kapattı.
Her yıl öğretmen kalımında %10’un altında kaldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Besni öğretmenevi’ni kapatma kararı aldı. Öğretmenevi’nin Kamuoyunda Besni Anadolu Lisesine ait  pansiyonla yer değiştireceği söylentisinin ardından kapanacağının açıklanması şok etkisi yarattı.
“Zarar ediyordu!”
Onlarca yıllık ihtiyacını karşılaması amacıyla yıllar once Besni’ye yapıldığında büyük bir ihtiyacı ortadan kaldıran Öğretmenevi, şimdi ihtiyaç hasıl olmadığı gerekçesiyle kapatılma kararı alındı. Sadece öğretmenlerin değil; memur, öğrenci, pazarlamacı, sivil vatandan vs. her kesimden insanın ihtiyacını karşılayan Öğretmenevi’nin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılma kararı Besni’yi nasıl etkileyecek.!
Yer değiştirecekti!
Önce Besni Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonu ile yer değiştireceği bildirilen öğretmenevi, Bakanlığın gönderdiği yeni yazıyla tamamen kapanma kararı alındı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç’ın gazetemize verdiği açıklamalar doğrultusunda, daha önce Besni Anadolu Lisesi erkek öğrenci yurdunun Besni öğretmenevi ile yer değiştireceği, daha sonra Bakanlık tarafından gönderilen yazı ile öğretmenevinin kapanacağını bildirdi.
“Bakanlık uygun gördü”
Turaç gazetemize yaptığı açıklamada; “Daha once öğretmenevi binası büyük olduğu için,  öğretmenevi olduğu içinde fazla bir talep olmadığından dolayı öğretmenevinin fiziki anlamda daha yakın olduğu Besni Anadolu Lisesi’nin yurt olarak tahsisi yerine teklif yapılmıştı. Bu teklifte Bakanlıkça uygun görülmüştü. Oradan alınan onay gereği öğretmenevi ile Besni Anadolu Lisesi erkek öğrenci pansiyonunun karşılıklı olarak değiştirilip, halihazırda öğretmenevi olan Sarhan’daki binanın Besni Anadolu Lisesi erkek öğrenci yurdu olarak kullanılacaktı. Şehir merkezindeki Besni Anadolu Lisesi erkek pansiyonuda Öğretmenevi olarak kullanılacaktı.” 
 “Doluluk oranı %10’muş!
Kapanma gerekçesinin Öğretmenevinin öğretmenler tarafından doluluk oranının düşük olması olduğu bildirildi.
Turaç bu konuyla ilgili olarak açıklamasını şöyle bitirdi. “İlçemizdeki öğretmenevinin doluluk oranı hiçbir zaman %10’un üzerine çıkmadığı için Mayıs ayında Bakanlığımızca yapılan tespit gereği bu şekilde zarar etmekte olan Türkiye genelinde yaklaşık 87 tane öğretmenevi kapatılmıştır. Bu kapatma kararında Adıyaman’dan da 3 öğretmenevi kapandı. Bu üç öğretmenevinden bir tanesi Besni öğretmenevidir. Besni öğretmenevi kapatıldığı için şimdi halihazırda öğretmenevi olarak bildiğimiz bina bundan sonra Besni Anadolu Lisesi Erkek öğrenci yurdu olarak hizmet verecek .” dedi.
 

Exit mobile version