Besni Ticaret Meslek Lisesi AB Projesi Kapsamında Almanya’dan Döndü

  Besni Ticaret Meslek Lisesi ve Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi ortaklığında hazırlanan “Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj” adlı Avrupa Birliği projesinin yurt dışı hareketlilik faaliyetinin Almanya ayağına katılan 28 öğrenci ile 4 öğretmen yurda döndü.   Proje ortaklarından Ayşe-Faruk Pınarbaşı TML, Besni TML, Ağrı TML ile Van TML’nin katıldığı ve […]

 
Besni Ticaret Meslek Lisesi ve Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi ortaklığında hazırlanan “Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj” adlı Avrupa Birliği projesinin yurt dışı hareketlilik faaliyetinin Almanya ayağına katılan 28 öğrenci ile 4 öğretmen yurda döndü.
 
Proje ortaklarından Ayşe-Faruk Pınarbaşı TML, Besni TML, Ağrı TML ile Van TML’nin katıldığı ve 10.11.2013 – 30.11.2013 tarihleri arasında 3 hafta süren yurtdışı hareketlilik faaliyeti Almanya’nın Duisburg şehrinde gerçekleştirildi. Besni Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden Abdullah Çaktı ve öğrencilerden Uğur Kaya, Halil İbrahim Canpolat, Ali Haydar Bahçeci, Enes Buluş, Ahmet Aslan, Yakup Akçaay, Halit Narin ve Proje faaliyetleri kapsamında katılımcılar bilgisayarlı muhasebe alanında eğitim ve staj faaliyetine katıldılar. Hareketlilik faaliyeti süresince eğitim ve staj faaliyetinin yanı sıra; iş ve işçi bulma kurumuna, meslek lisesine, mesleki eğitim merkezine, sanayi ve ticaret odasına ve sektörde faaliyet gösteren işletmelere teknik geziler düzenlendi. Katılımcılarımız ayrıca Fransa-Paris, Hollanda-Amsterdam ve Belçika-Brüksel gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilere katıldılar.
Proje kapsamında Ülkemizin farklı bölgelerinde ve farklı şehirlerinde faaliyet gösteren 4 okulun katıldığı hareketlilik faaliyeti sonucunda 28 öğrenci bilgisayarlı muhasebe alanında mesleki bilgi ve deneyimlerini artırdılar. Öğrenciler, okullarında almış oldukları mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına sahip oldular.
Proje faaliyetlerimizin başarı ile yürütülmesi sonucunda KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu nitelikle eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmış olacaktır. Projemizde katılımcı olarak yer alan öğrenciler, Almanya’da gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda kazandıkları bilgi, beceri ve deneyimler sonucunda almaya hak kazandıkları sertifikalar sayesinde mezun oldukları zaman istihdam edilme konusunda önemli avantajlara sahip olacaklardır.
 

Exit mobile version