Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni Tiyatro Topluluğu (BTT) kuruldu: “Cümbüş Otel” Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor!

Besni Tiyatro Topluluğu (BTT) tarafından sahnelenecek olan “Cümbüş Otel” adlı komedi oyunu, 16 kişilik oyuncu kadrosuyla, seyircilere eğlenceli ve kahkaha dolu anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Besni’de oluşturulan Tiyatro topluluğu yönetmen ve oyuncu kadrosuyla gazetemizi ziyaret ederek, önümüzdeki günlerde sergilenecek oyun ile ilgili bilgi verdi.

Besni Tiyatro Topluluğu (BTT)

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ilginç müşterilerin otelin resepsiyonunda yaşadıkları eğlenceli ve karmaşık olayları konu alan oyunda, 7 kadın ve 9 erkek oyuncu yer alıyor. Kültürel çeşitliliği ve birbirinden farklı karakterlerin komik diyaloglarını içeren “Cümbüş Otel”, seyircilere kahkaha dolu anlar vaat ediyor. İlk gösterimi için gün sayan oyun, sahnelenmeye başladığında büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

Yönetmenliğini Akif Bahçeci’nin üstlendiği oyunun senaryosu, Besni’de görev yapan Ayhan Dayan tarafından kaleme alındı. BESNİ TİYATRO TOPLULUĞU (BTT) ekibi, gönüllülük esasına dayalı olarak 17 tiyatro sever tarafından kuruldu ve ilçeye kültürel bir etkinlik kazandırmayı hedefliyor. Oyunda Anadolu insanının samimiyeti ve saf yüzü, renkli karakterler üzerinden işleniyor. “Cümbüş Otel”, bu yönüyle Besni’yi kültürel anlamda tanıtmayı da amaçlıyor.

Yönetmen Akif Bahçeci, oyunla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlçemizde 17 tiyatro sevdalısı gönüllünün bir araya gelerek kurduğu Besni Tiyatro Topluluğu, Cümbüş Otel oyununu sahneye koymak için çalışmalarını hızlandırmış durumda. Amacımız, ilçemizde sanatsal ve kültürel aktiviteleri canlandırmak ve seyircilerimize tiyatro ile güzel anılar yaşatmak. Tüm tiyatro severleri gösterimize bekliyoruz.”

Besni Tiyatro Topluluğu (BTT) tarafından sergilenecek olan “Cümbüş Otel” adlı komedi oyununun kadrosu ise şu şekilde:

  1. Ahmet Havutlu
  2. Ahmet Yıldız
  3. Asya Zengel
  4. Ayşen Uçar Yüksek
  5. Barış Kığılı
  6. Canan Havutlu
  7. Coşkun Zengel
  8. Dursun Satıcı
  9. Leman Neslihan Arslan
  10. Mehmet Fidançicek
  11. Mehmet Meçhul Çoban
  12. Mehmet Ülger
  13. Miraç Hanelçi
  14. Sevgi Özoğlu Hanelçi
  15. Songül Tüy

SES VE IŞIK

  1. Mustafa Şahin

YÖNETMEN

  1. Akif Bahçeci