Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni Toplum Merkezi Tanıtımı yapıldı

  Kurumumuzda sinema ve

 
Kurumumuzda sinema ve toplantı salonu, güvenli internet salonu, kreş, eğitim atölyeleri ile halkımıza hizmet vermektedir. Öğrencilere ve gençlere güvenli internet ortamı sağlanmaktadır, etüt salonu uygulaması ile evde ders çalışma ortamı bulunmayan öğrenciler buraya gelerek görevlilerimiz kontrolünde ders çalışabileceklerdir. 
Engellilerimize yönelik eğitim çalışmalarımız olacaktır. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları ile koordineli çalışmaktayız.
Ayrıca önümüzdeki hafta Merkezimizde Osmanlıca kursu açılacaktır.” dedi.
Besni Toplum Merkezi Politika ve Önceliklerindende bahseden Orhan konuşmasının devamında; “Temel Politikamız ve önceliğimiz; İç göçten etkilenmiş, kentin yanı başında olup, kaynaklara ulaşamayan ve eşit fırsatlardan yoksun kalan çocuk, genç, kadın, erkek, yaşlı, özürlü gruplarına, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında koruyucu önleyici, eğitici, geliştirici hizmetlerin sunulması, erkek ve kadın bakış açılarının yaşamın her alanında eşit yer alması, kadının birey olarak güçlendirilmesi ve üretime katkısının sağlanmasıdır.
Kadınların bilgi, beceri, eğitim, inisiyatif gücü gibi niteliklerinin arttırılması, ortaya çıkma olasılığı olan pek çok sorunun önlenmesi anlamına gelmektedir. Bu gerçekten hareketle kadınların güçlendirilmesi Toplum Merkezlerinin en temel hareket noktasını oluşturmaktadır.
Olanaklar açısından dezavantajlı bölgelerde geleneksel yapı içerisinde bulunan kadınlar, anne ve eş kimliği ile var olmakta, toplumsal yaşama katılma ve birey olma fırsatından yoksun yaşamaktadır. Bu geleneksel yapı nedeniyle kadın ve genç kızların toplumsal yaşama katılımını kolaylaştıracak ve kabul görecek yöntemler üretilmesi zorunludur.
Toplum merkezlerimizde de, en kabul gören yöntemler bölgeye göre üretilmekte ve hizmetlere davet bu yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.