Sabahın erken saatlerinde depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, yıkılan binaların önünde bir araya gelerek anma törenleri düzenledi. Duaların okunduğu anmalarda, 6 Şubat depremlerinin bıraktığı derin acı bir kez daha hissedildi.
Kabirler Ziyaret Edildi
Anma programları kapsamında aynı gün saat 10.00’da, depremde hayatını kaybeden vatandaşların kabirleri ziyaret edildi. Kabir ziyaretlerine Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Belediye Başkanı Reşit Alkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ziyaretlerde Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi, deprem şehitlerinin kabirlerine karanfiller bırakıldı.
6 Şubat Depreminin Üçüncü Yılında Üzümkent’te Duygusal Anma
“Unutmadık, Unutmayacağız”
Besni Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “6 Şubat 04.17 | Unutmadık, Unutmayacağız.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan ve Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların kabirlerini ziyaret ettikleri belirtilerek, milletçe yaşanan büyük acının unutulmadığı ve her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunacağı vurgulandı.
Besni’de gün boyunca devam eden anma programları, depremde hayatını kaybedenlerin aziz hatıralarının yaşatılacağı mesajlarıyla sona erdi.

