Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BESNİ’DE BOMBA YÜKLÜ KAMYON HAVAYA UÇTU…!

Bu haberin fotoğrafı yok

Patlama kamyon tamamen yok olurken 4 şeritli duble yolda 6-7 metre derinliğinde çukur açıldı. Kazada 2 si asker 4 kişi hafif yaralandı.
16 ton dinamit 3 ton fünye vardı
Besni dün gece facianın aşiğinde döndü. Gölbaşı Adıyaman Karayolunun Terbizek köyü yakınlarında Malatya’dan Şanlıurfa’ya mühimmat götüren kamyon havaya uçtu. Kasasında, 16 ton dinamit, 2 ton anfi, 3 ton fünye taşıyan kamyonun patlaması çevre köylerde ve Besni’de deprem etkisi yarattı.

Olay, Çarşamba sabaha karşı 03.12’de meydana geldi. Malatya’dan Şanlıurfa’ya mühimmat taşıyan konvoyda bulunan Necmi Ferhat yönetimindeki plakası öğrenilemeyen kamyonun sağ arka tekerleği terbizek köyü yakınlarında alev aldı. Konvoydaki diğer araçlarda bulunanların uyarısı ile sürücüsünün durdurduğu kamyonu bir anda alevler sardı. Yangını söndüremeyeceğini anlayan personel patlama korkusuyla hızla olay yerinden kaçmaya başladı. Ancak, kısa süre sonra büyük gürültüyle patlama meydana geldi. Patlama sırasında olay yerinden uzaklaşan sürücü Necmi Ferhat yanında bulunan Mehmet Taş ile askerler Ömer Erdem ve Mustafa Yiğitalp, kamyondan sıçrayan parçaların isabet etmesiyle yaralandı. Hafif yaralanan 2’si asker 4 kişi götürüldükleri Besni Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

Kamyon ve Asfalt tamamen yok oldu!
Adıyaman- Gölbaşı karayolunun patlamanın meydana geldiği bölümü yok olurken, Kamyonun parçaları çevredeki 1 km genişliğindeki alana savruldu. Kamyonun en büyük parçası sehpa büyüklüğünde bulunurken olayın gece trafiğin az olduğu bir saatte yaşanması faciayı önledi.
Patlamanın şiddeti nedeniyle, yol kenarında bulunan ağaçlar kürdana dönüşürken, dev istinad duvarı devrildi.
Yol trafiğe kapatılırken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çok sayıda askeri yetkili ile olay yeri inceleme ekipleri patlamanın olduğu bölgeye geldi. Patlamanın olduğu alanda incelemeler sürerken, Vali Yardımcısı Murat Süzen de geldiği olay yerinde güvenlik güçlerinden bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Murat Süzen, patlamayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirterek şunları söyledi: ‘Malatya ilinden Şanlıurfa iline gitmekten olan patlayıcı madde taşıyan kamyonda ilimiz sınırları içerisinde bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Şu anda herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Bütün görevlilerimiz emniyetimiz, jandarmamız, sağlık ekipleri sahada gerekli incelemeleri yapıyor. Patlama nedeniyle kara yolunda ciddi bir hasar meydana gelmiş durumda. Biran önce çalışmayı tamamlayarak, gerekli onarımı çalışması yaparak yolu trafiğe açacağız. Patlama sırasında hafif şekilde yaralananlar ise ayakta tedavileri yapılarak taburcu edildi.’