Besni’de Erdemoğlu bayramı…

Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin temeli Cumartesi günü düzenlenen törenle atıldı. Mahşeri kalabalığın yanı sıra törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi ve Adıyaman eski valisi Halil Işık, […]

Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin temeli Cumartesi günü düzenlenen törenle atıldı. Mahşeri kalabalığın yanı sıra törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi ve Adıyaman eski valisi Halil Işık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Gaziantep Bölge Adliye Mah. Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Muratlı Kaymakamı ve Besni eski kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Tut Kaymakamı Mehmet Mut, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Besni Garnizon Komutanı İsmail İri, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, BEV eş başkanı Mehmet Karakuş, Ankara Besnililer Derneği başkanı Av. İbrahim Bircan, Şirinevler Besnililer Derneği başkanı Sermet Şüküroğlu, Gaziantep Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kaygusuz, Gölbaşı Besnililer Derneği başkanı Şevket Tuncer, Belde belediye başkanları, muhtarlar, esnaf odaları başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ve Besni halkı katıldı.
Sunuculuğunu gazetemiz yazarı Mehmet Demirel’in taptığı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu konuşma yaparak şunları söyledi :
“Rahmetli Babamızın hayalini gerçekleştiriyoruz”
Rahmetli babamız Besni sevdalısı Mehmet Erdemoğlu’nun en büyük hayali olan Besni ilçemize fakülte hayalini gerçekleştirmenin en büyük aşamasını yapıyoruz inşallah. Onun için biz Erdemoğlu Ailesi olarak son derece mutluyuz. Tüm Besnililere armağan olsun diyoruz. Babamız Mehmet Erdemoğlu’nun  bize en önemli ilkelerinden birisi, bize her zaman eğitim ve eğitim derdi. Biz bu amaçla Türkiye’nin değişik yerlerinde de eğitim çalışmalarımızı gücümüz imkanlarında yapmaya çalışıyoruz. 
Bu yıl içerisinde Van depreminden sonra Van ilimizde Mehmet Erdemoğlu Teknik ve Meslek Lisesini bitirdik ve eğitim ve öğretimine başladı çok şükür. Şuan da Van’da 600 öğrencimiz burada eğitim görmektedir. Ayrıca Gaziantep ilimizde ki Selvi Erdemoğlu Andolu Kız Meslek Lisesinin inşaatı bitme aşamasında, dokuzuncu ayda inşallah orada da eğitim başlayacak ve 800 kız öğrencimiz orada da okuma imkanı bulacak.
“Köylerdeki okullarımızın onarımını yapıyoruz”
Biz sadece üniversite ve büyük okullar yapmıyoruz, biz sistem itibariyle en temele inen bir grubuz, babamız bize böyle öğretti. Bundan dolayıdır ki biz Besni ilçemizin köylerindeki öğrenim koşulları güzel olmayan okulların tüm tamiratlarını üstlendik. Şuana kadar Besni ilçemizin 12 tane ilkokulunu çocuklarımızın insanca eğitim görecekleri hale getirdik. Bu okulları kimse bilmiyor, biraz isimlerini tekrarlamak istiyorum. Abımıstık, Kurugöl, Levzin, Berete, Geçitli, Hacıhalil, Çorak, Bereketli, Balka, Çaykaya, Şehit Osman Ertürk ve Alişar İlkokulları. Bunların tamamının onarımını bitirdik. Şimdi dört okulumuzun daha onarımına başladık. İlçe Milli Müdürümüzden öğrendiğim kadarıyla dokuz köy okulumuz kaldı. İnşallah bir yıla kadar da onları tamamlayıp tüm köy okullarımızı insanca eğitim görülecek seviyeye getireceğiz. Biz en aşağıda da varız, ortada da varız, yukarıda da varız. Çünkü babamız bize temelleri sağlam olmayan toplumların eğitimde de, diğer konularda da başarılı olamayacağını bize öğretti.
“Projemizi 4 fakülteye göre yaptık”
Şimdi Besni ilçemizde Adıyaman Üniversitemize bağlı Mimarlık fakültemizi inşallah başlatacağız. Buradan sayın valimizden, sayın rektörümüzden ve tüm devlet erkânımızdan Besnililer olarak şunu rica ediyoruz. Bu bir mimarlık fakültesi olarak kalmasın istiyoruz. Biz projemizi dört fakülteye göre planladık. İnşallah ikinci ve üçüncü fakültelerini de devlet erkânımızdan bekliyor, Besnililer adına rica ediyorum.

“2023 yılında 5 bin öğrenci”
Hedefimiz ve beklentimiz şudur; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde, 2023 yılında inşallah Besni ilçemizdeki Adıyaman Üniversitesine bağlı kampüsün 5 bin öğrenci kapasitesine çıkmasını özellikle rica ediyorum. Biz başlattık, devamını devletimizin getireceğine inancımız tamdır. 
“2023 yılındı 5 bin kişinin çalıştığı OSB”
Besni ilçemizin ekonomisi ile ilgili biraz konuşmak istiyorum. Biz bildiğiniz üzere Besni ilçemizde fabrikamızın inşaatını tamamladık, makinelerimiz önümüzdeki ay gelmeye başlıyor. İnşallah iki ay sonra üretime başlayacağız, 300-500 arasında kişiye istihdam yaratacağız. Şimdi buradan Gaziantep’ten gelen Besnili hemşerilerimiz sanayici arkadaşlarımıza sesleniyorum. Besni ilçemizde Organize Sanayiyi sağ olsun Besni ilçemize devletimiz kazandırdı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan dolayıdır ki Besnili sanayiciler ve Gaziantepli sanayicileri Besni ilçemizde yatırım yapmaya davet ediyorum. Öncülüğü biz yaptık, arkasını getireceklerine inanıyoruz. Bunun mükâfatını da göreceklerini söyleyebilirim. Gaziantep ilimizde işçi de sıkıntı yaşamaktayız. Besni’de böyle bir sıkıntı yok, tam tersi burada ki insanlar çalışmak istiyor ve bunu yaparak inşallah Besni’de de sanayi hamlesini tüm sanayicilerimizle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Burada ki hedefimizi de açıklayayım. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde yani 2023 yılında 5 bin kişinin çalıştığı bir organize sanayi hedefliyoruz. Temennimiz budur, bu Besnililerin dileği ve isteği. Bununda gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çünkü biz bu konuda da tüm sanayicilerimize her türlü maddi ve manevi desteği yapmaya hazırız.

“5 bin kişilik açık hava tiyatrosu ve müze”
Üçüncü olarak ilçemizin çevresi ve kültürel yapısıdır. İnşallah fakülte binamızın bitmesiyle birlikte yan taraftaki görmüş olduğunuz alanda 5 bin kişilik açık hava tiyatrosu yapmayı planlıyoruz. Bunu Besnili hemşerilerimiz arzu etmekte ve istemektedir ve bizde bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Yanında ise Besnimizin geçmiş olan tarihini bir çatı altında bulundurmak için müze yapmayı planlıyoruz. Tarihi eserlerimiz kaybolmasın. 
“Yeşil Besni için Tüm Besnililer El ele” diyoruz
Bununla birlikte sevgili Besnili hemşerilerimizle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Besni’de üç yıllık bir projeyle bir seferberlik başlatmak istiyoruz. Bu seferberlik Besni ilçemizin ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi projesidir. Biz burada tüm oda başkanlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, siyasi parti ilçe başkanlarımızla ve okul müdürlerimizle yaptığımız görüşmelerde hepsinin son derece istekli ve arzulu olduğunu görüyoruz ve bu çerçevede devlet erkânımızdan şunu rica ediyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere önümüzdeki iki, üç yıllık süreç içerisinde orman bakanlığının yetkililerini mümkün olduğu derecede Besni ilçemize kaydırıp, Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan da destek alarak Besnimizi yeşil Besni yapmak istiyoruz. Sloganımız “Yeşil Besni için Tüm Besnililer El ele” diyoruz. Buda tüm Besnililerin projesidir. Çünkü yurtdışına gittiğimiz zaman Avrupa’sına, Amerika’sına ve değişik gelişmiş ülkelere gittiğimiz zaman orada ki doğal güzellikleri gördüğümüzde neden bunlar bizim ülkemizde, bizim şehirlerimizde, ilçelerimizde olmasın diye çok hayıflanıyoruz. Bunu yapmak için tüm Besnililer el ele vereceğiz ve bunu da başaracağız inşallah. 2023 yılında Besnimizi sanayileşmiş, eğitimde en ön üst noktaya gelmiş, kültürlü bir modern ilçe şeklinde görmek istiyoruz. Avrupai bir ilçe görmek istiyoruz. Bunun için biz Erdemoğlu Ailesi olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. 

Gönüllü “Besni’nin rüyalarından biri gerçekleşiyor”
Adıyaman Üniversitesi rektörü Mustafa Talha Gönüllü’de yaptığı konuşmada “Mehmet Erdemoğlu Mimarlık fakültesinin temelini atacağımız bu günün ülkemiz ve ilimiz adına daha aydınlık ve müreffeh bir geleceğin takipçisi olması temennisiyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 
Bugün burada güzel ilçemiz Besni’nin rüyalarından birini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmasının yanında köklü bir geçmişe de sahip olan Besni eğitime verdiği değerle fakülteyi hak etmiştir. Değerli misafirler geleceğe eser bırakmak adına bir araya geldiğimiz bu günde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yeni bir ilim yuvasının temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu güzellikleri yaşatan Erdemoğlu ailesine bu ailenin büyüğü Mehmet Erdemoğlu’na rahmet dileklerimi ifade ederek şükranlarımı sunuyorum. İşlerinde başarılar dileyerek bu hayırlı hizmetlerinin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Şahin “Bazı aileler vardır ki, o şehrin o bölgenin sahibidir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de yaptığı konuşmada “Öncelikle Mehmet Erdemoğlu ağabeyimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Aslında bize bıraktığı çok büyük bir manevi miras var. İnsanoğlunun fani olduğunu, hayatın geçici olduğunu, geriye eserler bırakmak gerektiğini bize şiddetli bir şekilde manevi miras olarak bırakmıştır.
Bizim inancımıza göre rahmet defterinin, amel defterinin açık kalmasını istiyorsan eserler üreteceksin, ama birde arkanda Salih, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştireceksin. Bu bakımdan ben Mehmet Erdemoğlu ağabeyimizi ve bütün aileyi, bütün çocuklarını şahsım ve ülkem adına, şehrim ve bölgem adına yeniden kutluyorum.
Bazı aileler vardır ki, o şehrin o bölgenin sahibidir. Biz bunu kendi şehrimizde de yaşıyoruz. Doğumdan ölüme o ailenin bir eserinde vatandaşa dokunuyorsunuz, yaşamına dokunuyorsunuz, onun hayır duasını alıyorsunuz, yaşam memnuniyetini sağlıyorsunuz. Aslında en önemli şey, en önemli makam da işte budur. İnsanların gönlüne girebilmek, hayır dualarını alabilmektir. İşte o yüzden bu bölge çok önemli. 
Bugün Gaziantep, Adıyaman, Besni kardeşliğinden bahsediyoruz. Büyük iftiharla bahsediyoruz. Gaziantepli iş adamı gelip Adıyaman’a yatırım yapıyor, Adıyamanlı iş adamı gelip Gaziantep’e yatırım yapıyor. Yatırım demek kardeşlik demektir, barış demektir, huzur demektir, empati demektir. Hoşgörü demektir, bizim medeniyetimize ait olan o birlikte yaşama duygusunu güçlendirmek demektir. Bu bakımdan yapılan bu çalışmalar gelecek adına, insanlık adına çok önemlidir. Çünkü şehirler kendiliğinden şehir olmuyor. Hele kişilikli şehir olmak bambaşka bir şey. İşte bu çalışmalar bu yüzden çok önemli. Ben o yüzden aileyi kutluyorum. Yapacakları bütün çalışmalarında yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Artık yeni bir dünya düzenindeyiz, kalkınma yerelde başlıyorsa biz sizin hizmetkârınız olmaya devam edeceğiz diyor, yapılan bütün çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Allah ülkemizin, bölgemizin, Adıyamanımızın, Gaziantebimizin yolunu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.
Demirtaş “Erdemoğlu Ailesi tebrik ediyorum”
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ta yaptığı konuşmada “Değerli konuklar Besni ilçemize yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Besni’nin Mehmet Amcası merhum Mehmet Erdemoğlu’nu rahmetle yâd ediyor, Erdemoğlu ailesinin bireylerini tebrik ediyorum. Onların Besni ilçemiz için bir şans olduğuna inanıyorum. İlimiz adına hayırsever ailelere şükranlarımı sunuyorum, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum. 
Son yıllarda hükümetimizin başlatmış olduğu eğitim seferberliği kapsamında cumhuriyet tarihinin önceki dönemleriyle kıyaslanması mümkün olmayan büyük mesafeler alındı. İlimizde de bu anlamda çok önemli eğitim yatırımları gerçekleştirildi. Örneğin Adıyaman’da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için il genelinde yaklaşık son iki yılda 800 derslik inşa edilmiştir. Ancak sadece devlet tarafından gerçekleştirilecek yatırımlarla eğitimde ideal seviyelere ulaşılmayacağını ummak ve beklemek hayalcilik olur. Bu sürece kamunun yanı sıra özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının kısacası toplumun bütün kesimlerinin katılımını gerçekleştirmek başarının temel anahtarıdır. İşte bunun en güzel örneklerinden birini bugün hep birlikte yaşıyoruz. 
Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için var gücüyle çalışarak lokomotif görevi gören Erdemoğlu Holding, gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla şirketin doğduğu topraklar olan Besni ilçemize Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesini inşa ederek toplumsal sorumluluk anlayışıyla gençlerimizin eğitimine büyük bir destek vermektedir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek için donanımlı ve kaliteli eğitim kurumlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Devletimizin yetişemediği yerlerde Erdemoğlu ailesi gibi hayırsever vatandaşlarımız bu açığı doldurmaktadır. Eğitim sevdalısı hayırsever ailemiz, yaptıracakları bu fakülte ile merhum babalarının ismini ilelebet yaşatacak ve eğitimde ciddi bir katkı sağlamış olacaklardır. Bu önemli yatırımın Besni ilçemizin önünü açacağına yürekten inanıyorum. Daha eğitimli bir toplum ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına hayırsever ailemizin yaptıracağı bu fakültemizin ilimizdeki diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle sözlerime son verirken ilimize, her alandan yaptıkları katkılardan ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Temelini atacağımız bu fakültenin ülkemize, ilimize ve Besnimize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Besni Anadolu Kız Meslek Lisesi korusu, müzik dinletisi sundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Hanifi Damar tarafından okunan duaların ardından Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli atıldı.
 

Exit mobile version