Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni’de Kalıcı Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edilmeye Başlandı

Besni’de, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan ilçe merkezinde inşa edilen kalıcı deprem konutlarının hak sahiplerine teslimatları başladı. Yapımı hızla süren konutlardan kura ile belirlenen 235 hak sahibine anahtarları verildi.

Besni'de, 6 Şubat depremlerinden

Besni ilçe merkezinde inşa edilen 1.872 adet kalıcı konuttan ilk etapta kurası çekilen 235 dairenin anahtarları, hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. Anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen konutları gezerek yeni evlerinde yapacakları düzenlemelere başladı.

Konut sahiplerinden Mustafa Güler, devletin kendilerine bu süreçte büyük destek verdiğini belirtti. Güler, “Devletimiz, bu zorlu süreçte bizim yanımızda oldu. Bir yıl gibi kısa bir sürede yeni evlerimizi teslim aldık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Temizlik ve küçük pürüzleri hallettikten sonra, Allah’ın izniyle iki hafta içinde taşınmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konut teslimatlarının devam ettiği Besni ilçesinde, depremin etkilerini azaltmak ve vatandaşlara güvenli yaşam alanları sunmak amacıyla yapılan bu konutlar, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.