Besni’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Düzenlenen panele İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Kurum, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Hanifi Damar yaptı.  Damar yaptığı konuşmasında şu […]

Düzenlenen panele İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Kurum, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Hanifi Damar yaptı. 
Damar yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ”Muhterem kardeşlerim, Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl itibariyle geçen senelerde olduğu gibi konu olarak Hz. Peygamber’in “Din ve Samimiyet” konusunu seçmiştir. Gerçekten hepimiz için şahıs olarak, toplum olarak, aile olarak, millet olarak samimiyet konusu fevkalade önemli bir konudur. Peygamber Efendimiz asabı kelam efendilerimiz soruyorlar, ya Resul Allah Din nedir? Cevaben Peygamber Efendimizde din samimiyettir buyuruyor. Her konuda samimi olmaktır. Kime karşı, neye karşı samimim olacağız ya resul Allah diye sorduklarında, efendimiz buyuruyor ki Allah’a karşı, ona kullukta, ona ibadette, amellerimizde samimi olmaktır. En başta Cenab-ı Allah’a karşı samimi olmaktır, ihlaslı olmaktır. Sonra onun peygamberine karşı samimi olmaktır. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı samimi olmaktır, onun emirlerine itaat etmek ve yasaklarında kaçınmaktır. Diğer taraftan yöneticilere karşı, devlet başkanlarına karşı, idarecilere karşı samimi olmaktır. Sonra mümin kardeşlerimize karşı samimi olmaktır. Dinin esas anlamının bu şekilde olduğunu peygamber efendimiz bizlere açıklıyor. Gerçekten de bizler fert olarak, toplum olarak, aile olarak, cemaat olarak peygamber efendimizin işaret buyurduğu gibi samimi olursak, ihlaslı olursak, gönülden olursak hiçbir problem kalmayacaktır. Bütün sıkıntılar toplumda samimiyetsizlikten kaynaklanıyor. Gerçekten bütün işlerimizde, ibadetlerimizde, inanç yönünden, itibar yönünden, ibadet yönünden hepimiz samimi olmak için, ihlaslı olmak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermek durumundayız. Aksi halde, gösteriş için yapılan ibadetlerin Allah katında hiçbir değeri olmayacaktır. ” dedi.
Daha sonra Din ve Samimiyetle ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Panelde konuşmacı olan Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim üyeleri, peygamber efendimizin züht  ve takvası, peygamberimiz ve din, peygamber efendimizin Kuran- Kerim’i açıklama metodu ile ilgili konuşmalarını yaptılar.
Daha sonra iş adamı Abdulkadir Alkan’a yaptığı hayırseverliğinden dolayı İlçe Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından plaket ve takdirname verildi 
Daha sonra İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Programımıza teşrif edip, onurlandırdığınız için hepinize ilçe kaymakamı olarak şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hepimizin İslam ahlakıyla, peygamber ahlakıyla yaşamasını diliyorum. İlçemizin hayırseverleri eğitim alanında, sağlık alanında, bayındırlık alanında bir sürü yatırımlar yaptı. İlçemizin eksikliklerinin giderildiğini gördük. Bugünde hep beraber Abdulkadir Alkan beyin yaptıklarına hepimiz şahit olduk. Kendilerine bende ilçe kaymakamı olarak sizlerin adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlarının devamını diliyorum. 
Son olarak Müftülüğün ilahi grubu sahne aldıktan sonra program sona erdi.

Exit mobile version