Besni’de Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Besni'de anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Tören, Besni Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını Besni Muhtarları Kalkındırma Derneği Başkanı Haci Uçar yaptı, Uçar konuşmasında muhtarlığın, ülkenin en ücra köylerine kadar çağdaş kamu yönetim anlayışını taşımakta olduğunu vurguladı.

Uçar, muhtarların halkın yanında ve hizmetinde olduğunu belirterek, “Muhtarlar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir,” dedi.

Uçar, ayrıca tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, bu özel günü armağan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Filistin’deki savaşın acılarına da değinen Uçar, masum sivillerin hayatını kaybettiğini ve çocukların geleceksiz bırakıldığını hatırlatarak, “Dualarımız Filistin halkıyla. Savaşın bir an önce sona ermesini diliyorum,” ifadelerini kullandı.

 

 

Exit mobile version