Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni’de torba yasanın uygulanması ve vatandaşların riayet etmesi

Geleceğin en önemli sorunlarından

Geleceğin en önemli sorunlarından biriside şehirlerde, kasabalarda, köylerde ve tüm yerleşim alanlarında insanların suyun temini ve kullanımı olacaktır.
Bunun örneklerini bu gün ilçemizde yaşamaktayız. Artan nüfusla beraber, gelişen ve büyüyen ilçemizde sorunlar katlanarak artmakta iken bu sorunların giderilmesi için Belediyenin gelirleri maalesef kısıtlı kalmaktadır. Bunlardan bir tanesi de ilçemizde kullandığımız suyun maliyetinin yüksek olması buna istinaden tüketilen suyun vatandaşlardan tahsilatının sağlıklı yapılamamasıdır. Bu konuda hükümet torba yasada var olan su, emlak ve bazı borçların ödenmesinde faizlerin silinmesinde ve borçların taksitlere bölünerek yapılandırılması yönünde bir adım attı, verilen süre 30.11.2014 tarihinde son bulacaktır. Birçok yerde olduğu gibi siyasetin yumuşak karnı, insanlara hoş görünmek ve onlara tavizlerde bulunmaktır. Bu vesile ile suların sağlıklı ödenmemesi bu güne kadar yaptırım gücünün zayıflığından kaynaklanmaktadır. Bununla beraber insanlarımızın birçoğu nasıl olsa bir şey olmaz veya bir yolunu bulur seçime yakın bir zamanda bir şekilde hallederim mantığı gütmektedir. Belediyelerin su konusunda önemli sorunlarından bir tanesi de suların kaçak kullanılmasıdır. Kaçak su kullananların tespitine ancak vatandaşlarımız yardımcı olmalıdırlar, birilerinden gıcık olduklarından dolayı yalan ihbarın en ağır suç olduğunu bilerek kesin emin olduğunuz kaçak su kullananları Belediyeye direkt yâda telefonla bildirebilirsiniz. 
Bu konuda görüşüne başvurduğum Besni Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Öztürk, 6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesinin on altıncı fıkrasında, belediyelerin uygulamada olan mevcut madde kapsamında yapılandırılarak ödenecek alacakları Emlak Vergisi, Çevre Temizlik vergisi ve Su borçları olarak belirlenmiştir. Biz Belediye olarak bu ödeme tarihi bittikten sonra Belediyemize borcu olupta ödemeyen ya da taksitlendirme yönünde yapılandırmaya gitmeyen vatandaşlarımız hakkında kanuni takibata gideceğiz dedi. Öztürk, Belediyemizin gelirinin düşük olduğunu ve vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarının gerekliliğinin altını çizdi. Belediyemize bağlı su abonesi olan vatandaşlarımızın ödenmeyen su borçlarından dolayı torba yasa ile gelen ödeme uygulamasının bitiminden sonra suların kesimine ve icra yolu ile alacakların tahsiline gideceklerini ifade etti. Öztürk ayrıca, bu konuda borçlarını ödeyen vatandaşların yanı sıra bu yasal kolaylıklardan sonra borçlarını ödememekte ısrar eden vatandaşların ödeyen vatandaşları enayi yerine koyacağını belirtti. Fakir fukara insani ve vicdani yönden su parasını tıkır tıkır öderken öte yandan suyunu özellikle ödeyecek durumları olduğu halde ödemeyenleri ve kaçak su kullananların tespiti halinde herkese eşit davranarak kanuni muamelenin yapılacağını belirtti.  
Sevgili okurlar toplum olarak hakkını aramayan ve hakkına razı olmayan bir anlayışı maalesef yaşam tarzına dönüştürmüşüz. Başkalarının haklarını gasp ederek yaşayan insanların değer derecelerini bilmemiz gerekmektedir ve ona göre onlara toplum olarak değer vermeliyiz. Elektriği kaçak kullan, suyu kaçak kullan, su parasını ödeme ama bunun yanında ödeyenlerin enayi yerine konulmasını aklıselim insanların kabul edeceğini zannetmiyorum.
Hadi bakalım sonucu bekleyelim diyerek tüm okurlara selam ve saygılarımı sunarım.