Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besnili Profesör Kazım Şahin TÜBİTAK Bilim Ödülünü aldı

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi anabilim dalı öğretim üyesi Besnili hemşerimiz Prof. Dr. Kazım Şahin kanser, metobolik sendrom, obezite vb. Kronik hastalıkların tedavisinde moleküler düzeydeki üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle layık görüldüğü T

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Ödüller Beştepete´de verildiTÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülleri sahiplerine verildi. Besnili hemşerimiz Prof. Dr. Kazım Şahin´e ise Sağlık Bilimleri kategorisinde, Kronik hastalıklardan (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) korunma ve kronik hastalıkların tedavisinde hedef bazlı moleküler beslenme stratejilerinin belirlenmesi konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Bilim Ödülü verildi. Törende TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında Bilim Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Kazım Şahin´e ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları bölüm başkanı olan hemşerimiz Prof. Dr. Kazım Şahin, Gazetemize ödüle layık görülen çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.
Devam eden 4-5 tane uluslararası projem var Ödüle layık olan çalışmaları hakkında bilgi verirken gençlere de tavsiyelerde bulunan Şahin şöyle konuştu. ?Ben öncelikle TÜBİTAK´a çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok güzel bir ortam benim için. Uzun yıllardır çalıştık, bunun meyvesini taçlandırdılar. Ben Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 1990 yılında mezun oldum. Daha sonra 1994 yılında doktoramı bitirdim. 1996 yılında doçent, 2005 yılında da profesör oldum. O aralar devamlı yoğun bir çalışma tempomuz vardı. Uluslararası işbirliklerimiz gelişti. Şuanda devam eden 4-5 tane uluslararası projem var. Bilimde işbirliği çok önemli. Bilimde ilerlemenin en önemli yolu önünüzdeki patronun iyi olması lazım. Mutlaka kendinizden iyi bilim insanlarıyla işbirliği yapmanız gerekir. Öyle yaptığınız zaman büyüyorsunuz. Bir de multi disipliner çalışma yapmak lazım.
Birlikte çalışma her zaman eğlencelidirBizim araştırma gurubumuzla şuanda 96 farklı hem Türkiye´de hem de yurt dışında kurum ve kuruluşla işbirliği yapmışız. Gençlere tavsiyem, kıdemli, uzman ve iyi insanlarla mutlaka işbirliği yapsınlar. Takım ruhu çok önemli, takım ruhunu oluşturacaksınız ki başarıyı yakalayabilesiniz. Birlikte çalışma her zaman eğlencelidir. Eğlenceli olduğu için de başarıyı yakalıyorsunuz. Bilim sosyaldir. Sosyal olalım diyorum. Gençlere en önemli tavsiyelerimden birisi de, bilimsel toplantılara katılsınlar. Bilimsel toplantılarda cesaretli bir şekilde sunumlarını yapsınlar. Orada bilim insanlarıyla tanışma fırsatı buluyorsunuz. Bir pergel gibi olmalısınız. Bir ayağınız buradaysa diğer ayağınız dünyayı dolaşmalı. Bilimin evrensel olduğunu unutmamak lazım. Hedefi her zaman büyük tutmak lazım.
Proje vermekten hiçbir zaman çekinmeyelimUfuk 2020 projelerini çok önemsiyorum. Umarım bizlerde orada çok önemli projeler geliştiririz. Çünkü orada çok farklı hocalarımızla çalışıyorsunuz. Alanında çok iyiler. Onlardan çok şey öğreniyorsunuz, onlar sizden bazı şeyler öğreniyor. Değişik bir kültür kazanıyorsunuz . Proje vermekten hiçbir zaman çekinmeyelim. İyi proje her zaman kabul olur diye düşünüyorum. Yani önemli olan projeyi sunmaktır.? dedi. TÜBİTAK´ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği ?TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri? ve ?2019 Yılı Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülüne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları Ağustos ayında sonuçlanmıştı.