BESNİ´NİN YOL SORUNLARI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR..!

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman ve ilçelerinin yol sorunları ile hızlı tren projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. Açıklamalarında Besni´deki viyadük çalışmasının yanı sıra Üçgöz-Kızılin ile Besni

İLÇELERİN YOL SORUNLARINI BAKANA SORDU
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı´nın bütçe görüşmeleri sırasında söz alan TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman´ın yatırımlar konusunda gerekli ilgiliyi görmediğini ve ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.
Açıklamalarında Besni´deki viyadük çalışmasının yanı sıra Üçgöz-Besni yolu, Köseceli yolu ve Besni-Adıyaman girişindeki yolun içler acısı bir hale geldiğini dile getiren Tutdere, “Besni, Gerger ve Çelikhan´ın yol çilesi ne zaman bitecek, hayali hızlı tren projesi ne oldu?” diye sordu.
ADIYAMAN´DA YOLLAR NİYE ÇIKMAZ YOLA DÖNÜYOR?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı´nın bütçe ve kesin hesap görüşmeleri sırasında söz alan Tutdere, Bakan Karaismailoğlu´na hitaben, şunları ifade etti; ?Önceki bütçe görüşmelerindeki tutanakları inceledim, 2018 yılında ulaşımla ilgili konuştuğum, dile getirdiğim sorunları 2019 yılında da dile getirmişim ve şu an 2020, aynı sorunları 2020´de de üzülerek belirteyim dile getirmek zorunda kalacağım. Çünkü Adıyaman ulaştırma ve altyapı projelerinde gerekli ilgiyi görmüyor. Adıyaman´la ilgili, ulaşımda maalesef iktidar sınıfta kalmıştır. Ne hikmetse komşu illerimizi Adıyaman´a bağlayan ana arter yollar Adıyaman´ın sınırlarına girdiğinde yarım kaldı ve çoğu da hala yarım yamalak şekilde duruyor? şeklinde ifade etti.
CEVABINI MERAKLA BEKLİYORUZ
Adıyamanlıların yol sorunları ile ilgili bakanlıktan cevap beklediğini ifade eden Tutdere şöyle devam etti; ?Şanlıurfa-Adıyaman yolunun Fırat üzerindeki köprüsü henüz tamamlanamadı. Gaziantep-Adıyaman yolunun Besni´de bulunan Besni kavşağı ve viyadüğü henüz tamamlanamadı. Besni viyadüğünde yaklaşık 6 yıl önce başlayan ve yarım bırakılan çalışmalar sonrası demirler artık paslandı, çalışma alanı göl oldu ve bu göller artık çevredeki insanlar için, çocuklar için hayati tehlike arz eder hâle geldi. Yine, Diyarbakır-Adıyaman bağlantı yolunun özellikle Narince-Kahta kısmı henüz tamamlanamadı ve burası da sizlerden destek bekliyor. Adıyaman-Malatya yolunun özellikle Çelikhan-Adıyaman kısmı maalesef yıllardan beri birçok kazaya ev sahipliği yaptığı hâlde, bir sürü canımızı aldığı halde defalarca genel kurulda, burada ifade etmemiş olmamıza rağmen bu yolla ilgili de henüz bir çalışma başlatılmamıştır. Sayın Bakan, biz, Adıyaman´a yapılan bu ayrımcılığın nedenini soruyoruz. Adıyamanlılar da bu soruların cevabını bekliyor. “Yol” deyince yollar Adıyaman´da niye çıkmaz yola dönüyor? Bunun cevabını sizlerden merakla bekliyoruz.? 
GÖKSU KÖPRÜSÜ NE ZAMAN YAPILACAK?
Konumu ve tek olması özelliğiyle Adıyaman için önem arz eden Göksu Köprüsü´nün durumunu daha önce pek çok kez gerek soru önergeleriyle gerekse genel kurul konuşmalarında gündeme getirdiklerini ancak bakanlığın yıkım kararı bulunan bu köprüyle ilgili bugüne kadar somut herhangi bir adım atmadığını belirten Tutdere, ?Adıyaman´ımızı, özellikle doğu ve güneydoğuyu batıya bağlayan Adıyaman çıkışındaki Göksu Köprüsü hakkında daha önce sormuş olduğum soru önergesine verdiğiniz cevapta “Hakkında yıkım bulunduğunu” siz kendiniz ifade etmiştiniz. Aradan epey zaman geçti ve Adıyaman birinci dereceden deprem bölgesi. Bu köprüyle ilgili bu aşamaya kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için bu köprüyle ilgili çalışmaları ne zaman başlatacaksınız? Neden bu kadar gecikiyor? Her an deprem olabilir, deprem gerçeği ortadayken bu yolun hala bu şekilde kullanılıyor olması büyük bir tehlike arz etmektedir.? ifadelerini kullandı.
ULAŞIMDA ADIYAMAN´A YAPILAN BU AYRIMCILIK NEDEN?
Adıyaman´ın ulaştırma ve altyapı projelerinde gerekli ilgiyi görmediğini söyleyen Tutdere, “Adıyaman ulaştırma ve altyapı projeleri konusunda gerekli ilgiyi maalesef göremiyor. Besni ilçemizin yol sorunları gün geçtikçe artıyor ve bugün kadar da herhangi bir çalışma göremedik. Besni-Adıyaman girişindeki yolun hali içler acısı. Yine, Üçgöz-Kızılin yolu ve Köseceli yolu yapılmayı bekliyor. Bunun dışında özellikle Gerger yolumuz dillere destan oldu. Rahmetli Ecevit döneminde yapılan yola bugüne kadar bir çivi çakılmadı. Hep dile getiriyoruz, hep söylüyoruz, Gergerliler, bütün Adıyamanlılar bunu bekliyor. Gerger yolu ne olacak Sayın Bakanım? Gergerli´lerin, Çelikhanlı´ların bu yol çilesi ne zaman bitecek, bu konuda bir çalışmanız var mı? Bunun dışında Adıyaman merkezin çevre yoluyla ilgili de herhangi bir çalışma yapılamadı. Sayın Cumhurbaşkanı 2019 yılında Adıyaman´da yapmış olduğu açıklamada, kuzey çevre yolunun çalışmalarının başladığını ve en kısa sürede biteceğini ifade etmişti.”dedi. 
2020 yılının sonuna geldik. Bu yolla ilgili de henüz bir çalışma yapılmadı ve bütün Adıyamanlılar bu yolun yapılmasını merakla beklemektedirler.
HIZLI TREN HAYALİ 2029 YILINA KALDI
Adıyamanlıların yıllardır merakla beklediği hızlı tren projesine de değinen Tutdere, “Hızlı trenle ilgili bir şey demeye yok. Dağıttığınız kitapçıkta 2029´u projenin tamamlanma tarihi olarak göstermişsiniz. Dolayısıyla buna ilişkin yapılan şimdiye kadarki tüm açıklamaların da boş olduğu ortaya çıkmış oldu. Ayrıca İletişim konusunda Sayın Bakan Adıyaman merkeze çok yakın köylerimizde iletişim sorunu var, cep telefonları çekmiyor, burada GSM operatörleri iyi hizmet veremiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaların yapılması bekliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Tutdere ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu´na, “29 kilometrelik Tut-Yaylımlı grup yolu, 10 kilometrelik Besni-Gölbaşı yolu, 8 kilometrelik Gölbaşı-Harmanlı yollarına 2021 yılında ödenek ayıracak mısınız? Adıyaman´a hızlı tren ne zaman gelecek?? sorularını yöneltti.

Exit mobile version