‘Besni’ye özellikle gelmek istedim’

Yılmaz, Besni’de yapılan okulların birçoğunda hayırseverin isminin olmasının kendisini çok şaşırttığını ifade etti. Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, makamına oturmasının ardından bir yandan ilçeyi tanıyıp sorunlarını tespit etmeye çalışırken, bir yandan da kendisine hoş geldin ziyaretinde bulunan vatandaşları kabul ediyor. Daha önce Gaziantep’in Nurdağı ve Malatya’nın Doğanyol ilçelerinde de görev yapan Yılmaz bölgemizi iyi bildiğini, Besnili […]

Yılmaz, Besni’de yapılan okulların birçoğunda hayırseverin isminin olmasının kendisini çok şaşırttığını ifade etti.
Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, makamına oturmasının ardından bir yandan ilçeyi tanıyıp sorunlarını tespit etmeye çalışırken, bir yandan da kendisine hoş geldin ziyaretinde bulunan vatandaşları kabul ediyor.
Daha önce Gaziantep’in Nurdağı ve Malatya’nın Doğanyol ilçelerinde de görev yapan Yılmaz bölgemizi iyi bildiğini, Besnili tanıdıkları olduğunu ve Besni’ye gelmeyi özellikle istediğini söyledi. Gazetemiz Sahibi Orhan Önder, Başyazarı Hasan Emre ve Tarık Önder’i önceki gün kabul eden Yılmaz, “Besni’de bir hafta oldu başlayalı gördüğümüz kadarıyla çok güzel bir ilçe, güzel bir ilçe olduğunu biliyordum daha önce gelmemiştim ama tanıdığım çok Besnili var. Dolayısıyla buranın özelliklerini biliyordum, tanıyordum özellikle de gelmek istedim, Besni’yi bildiğim için daha öncede çalıştığım Gaziantep Nurdağı ve Malatya Doğanyol yakın olduğu için orda da çok dostlarımız olduğu için bu bölgeyi bildiğimiz için görev yapmak istedim.”dedi.
“Merinos’un Besni’ye bu kadar sahip çıktığını biliyordum” 
Besni ile daha önceki bilgilerini ve göreve başladığı on günlük izlenimlerini ve hedeflerini gazetemize değerlendiren Yılmaz, “Besnililerin ilçelerine sahip çıktıklarını biliyordum ama bunun çok yüksek bir düzeyde olduğunu bilmiyordum. Merinos gibi bir firmanın buralı olduğunu biliyordum ama memleketine bu kadar sahip çıktığını bilmiyordum bu bir örnek. Bunları arttırabiliriz. Burada yapılan okullara baktığımız zaman birçoğunda hayırseverin ismi var bu beni gerçekten çok şaşırttı. Besni Kamu kurumlarını destekleme derneğinin Hastane teşrifatı ile ilgili törende de görünce insanların o ruh halini gözlerindeki heyecanı görünce benim en dikkatimi çeken bu oldu.”

Önceliği yarım kalan işleri devam ettirmek
“Besni hareketli bir yer potansiyeli olan bir yer gelişmeye açık olan bir yer insanları sıcak kanlı inşallah bizde bu özelliklerini devletin imkanları dahilinde harekete geçirebilirsek ki zaten harekete geçmiş, bu kavram yanlış daha önceki meslektaşlarımız emek veren devlet büyüklerimizin yaptığı şeyleri devam ettirebilirsek ne mutlu bize. Bunun dışında yeni yeni ilçeyi tanımaya çalışıyoruz. Sağ olsun Kaymakam Gürkan bey bize çok güzel şeyler bırakmış ilçeyle ilgili özellikle iş noktasında takip edilecek işlerle ilgili bize bir liste bırakmış tabi önceliği onlara vereceğiz.”
“Gündemimiz yoğun bunları halledebilirsek ne mutlu bize”
“Merinosun yaptıracağı mimarlık fakültesiyle ilgili olan işler var, Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olan sıkıntılar var. Altyapıyla ilgili ihalesi yapılmış, Kamu İhale Kurumunun belirli itiraz süreleri var. İnşallah onlar tamamlanırsa altyapıyla ilgili çalışmalara başlanacak. Burada fakir konutlarıyla ilgili bazı projeler var, KÖYDES’i zaten bitirmek üzereyiz. GAP’la ilgli ödenekler var. Yani ajandamızda baya bir yol haritamız var. Gündem yoğun bunları halledebilirsek ne mutlu bize.”
Bizim hedefimiz eğitimdeki kaliteyi yukarılara çekmek
“Her zaman söylüyorum bir Kaymakamın mülki amirin gidip de hemen ben şunu yapacağım demesini çok doğru bulmuyorum. Önce bir ilçeyi tanımak, oranın önceliklerini görmek lazım ki bu güne kadar en büyük önceliğimiz hep eğitimi birinci plana çıkarmaktı görev yaptığımız ilçelerde mesela Nurdağı bunun en güzel örneklerinden biridir, bayağı bir mesafe kat etmiştik orada çok iyi bir ekibimiz vardı. Ama burada çok şükür eğitimle ilgili hani eğitimi birinci plana çıkaralım diye bir sıkıntımızda yok. Biz daha da destekleyebilirsek ne güzel bizim için. Milli eğitim müdürümüzde Erdemoğlu ailesinin Eğitimle ilgili söylemlerini ve icraatlarını bana aktardı. Çok hoşuma gitti. Bunlar en azında bizi manevi olarak motive eden şeyler. Geçen yılla biraz kıyasladık eğitimi, bu sene eğitimdeki başarının artığını da görünce bizim de çok hoşumuza gitti. Tabi bizim hedefimiz bu kaliteyi daha da yukarılara çekmek. Bu seviyeye de tabi bir günde gelinmedi bayağı bir insanların emeği var. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizde bu çıtayı yükseltebilirsek ne mutlu bize.”
 

Exit mobile version