BESNİ’YE ŞEHİR MEYDANI

  Besni’nin eski yerleşim alanından şimdiki yerine gelişi yaklaşık 60 yıllık bir tarihe tekabül etmektedir. Büyük bir köy konumunda olan eski Besni şimdiki yerine taşındıktan sonrada düzensiz ve çarpık yapılaşma ile eski yerleşim alanındaki yapılaşmayı takip etmiştir. Eski Besni’deki evlerini yıkarak yeni alana taşıyan o günün insanları yeni bir köy inşa etmişlerdi. Kent kültürünün önünü […]

 
Besni’nin eski yerleşim alanından şimdiki yerine gelişi yaklaşık 60 yıllık bir tarihe tekabül etmektedir. Büyük bir köy konumunda olan eski Besni şimdiki yerine taşındıktan sonrada düzensiz ve çarpık yapılaşma ile eski yerleşim alanındaki yapılaşmayı takip etmiştir. Eski Besni’deki evlerini yıkarak yeni alana taşıyan o günün insanları yeni bir köy inşa etmişlerdi. Kent kültürünün önünü açan Belediye Başkanları ile Besni ancak 1990 yılları sonrası tanışa bildi. Bu konuda Nuri Tuğsuz’un imar planı ile ilgili çalışmaları, rahmetli Mustafa Oruçoğlu’nun Besni’ye kent kültürü havasını getirmesi (kaldırım çalışmaları, mahalle parkları, alt yapı çalışmaları ve yetersiz olan su hattı için getirilen su gibi) daha sonra gelen Belediye Başkanları bu çalışmaları takip etmektedirler.
 Besni’de baştan yapılan olumsuz yapılanmadan dolayı geniş bir ana cadde sıkıntısı yaşanmaktadır. Ayrıca ilçemizin geniş bir meydanı bulunmamaktadır. Şimdi yıkılmış olan emniyet binası, yıkılacak olan adliye binası ve yeni yerine geçecek olan jandarma komutanlığının şimdiki yeri bu anlamda bir plan ve proje ile değerlendirilebilir. Yapılacak olan bakanlıklar arası bir anlaşma ile emniyet ve adliye binası yıkılan emniyet binasının yerine yapılabilir, adliye binasının yıkılacak olan yeri mevcut Erdemoğlu parkına katılarak şehir meydanı olarak kullanılabilir. Bu konuda jandarma binasının yeride gerekli çalışmalarla bu alana katılabilir bu Besni için bir fırsat ve şanstır diye düşünmekteyim. 
Bu konuda İstanbul Şişli’de yapılan çalışma örnek alınabilir, işte çalışma ile ilgili bilgiler.  
İstanbul ilinde ki Adliye binalarının birleştirilmesi projesi kapsamında yapımına 2009 yılında başlanan İlçemiz sınırlarındaki Avrupa’nın en büyük Adalet Sarayı içerisinde güvenliği ve adli kolluk işlemlerinin yürütülmesi için İl Emniyet Müdürlüğünün olurları ile 2011 yılında Adalet Sarayı içerisinde Adalet Sarayı Polis Merkezi Amirliği kurulmuştur.
Eğer bu konuda bir adım atılabilirse siyasette günü kurtarma vaatleri değil de geleceğe yönelik kalıcı bir adım atılmış olur. Bu konuda bir adım atılamazsa eğer adliye jandarmanın şimdiki yerine yapıla bilir adliyenin yeri Besni’ye meydan olarak kazandırılabilir. İnşallah üzerinde durulur ve gerekli adımlar atılır diye düşünmekteyim ve çalışmalarda emeği geçenlere şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. 
Yapılacak çalışmalarda amaç ilçe merkezinin önemini yitirmemesini sağlamak ve Yenikent ile yeni hastane civarında yapılan şehirleşme arasında bulunan Besni’nin canlılığının korunması olmalıdır. 
Sevgili okurlar Bir Besni daha yoktur kim hizmet ederse ilerde hizmetleri ile anılacaktır, siyasette çok gördük çevreni korur kollarsın ama bir gün bakarsın ki koruyup kolladığın insanlar başka birilerinin çevresinde kümelenirler, ama hizmetler bu insanlar gibi değildir hep anlatılır ve anılırlar. Besni diyoruz ve bu topraklarda yaşayan herkese selam ve saygılar sunarım.
 

Exit mobile version