Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni’ye yeni İlçe Nüfus Müdürü atandı

Besni İlçe Nüfus Müdürlüğü bünyesinde yeni bir atama gerçekleştirildi. 8 Temmuz Pazartesi günü itibariyle Besni İlçe Nüfus Müdürlüğü görevine Abdurrahman Yelboğa atandı.

Besni İlçe Nüfus Müdürlüğü

Daha önce birçok görevde bulunmuş deneyimli bir isim olan Yelboğa, 2008-2024 yılları arasında Manisa Turgutlu Kaymakamlığı’nda görev yapmıştı.

Yeni görevine başlamasıyla birlikte, Yelboğa’nın Besni’de de başarılı çalışmalara imza atması bekleniyor. Bu atama, Besni İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün hizmet kalitesini artırma ve vatandaşlara daha etkin hizmet sunma hedeflerine katkı sağlayacak.

‘Besni ilçemizi planlarım arasında tutuyordum’

Besni İlçe Nüfus Müdürlüğü görevine atanan Abdurrahman Yelboğa, gazetemize yaptığı açıklamada; “Besni ilçemiz tanıdığım bildiğim ve yakinen takip ettiğim ilçemizdi. 22 yıl Manisa’da kaldığım sıralarda her zaman aklımın bir ucunda memleketime bir gün dönüp hizmet etmeyi planlıyordum tabii ki. Besni İlçemizi de bu kapsamda planlarım arasında tutuyordum. Nasip oldu başladık.” İfadelerinde bulundu.

Açıklamalarının devamında, Besni halkının kadirşinas bir halk olduğunu vurgulayan Yelboğa: “Besni’yi zaten iyi bir ilçemiz olarak biliyordum fakat yaklaşık 2 haftadır görev yaptığım bu süre zarfında olumlu manada beklentimin çok daha ilerisinde bir yer olduğunu söyleyebilirim. Bu anlamda ne kadar güzel bir tercih yaptığımı belirtmek isterim. İlçe Müdürlüğümüz personeli başta olmak üzere Besni halkının ne kadar Kadirşinas bir halk olduğunu tekrar gözlemledim. Bu itibarla çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

‘Besni halkımızın işlemlerinde en kısa

sürede dairemizden mutlu ayrılmalarını sağlayacağız’

Daha önce görev yaptığı yerlerde yeni konsept çalışmaları projelerinde yer aldığını söyleyen Abdurrahman Yelboğa; “Nüfus Müdürlüğümüzün tüm Türkiye’de geçtiği yeni konsept çalışması projelerinde yer aldım. Nüfus cüzdanlarından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına geçiş süreci, İkinci nesil pasaport uygulaması ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerine geçişi aşamalarında yer aldım. Besni ilçemizde de bu kapsamda mevzuatımız kapsamında tüm vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar tüm kişisel durum değişiklerine elimizden geldiği kadar tüm personel arkadaşlarımızla tüm içtenliğimizle yardımcı olacağız ve Besni halkımızın iş ve işlemlerinde en kısa sürede mutlu bir şekilde dairemizden ayrılmalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

‘Besni ilçemizde uzun süre görev yapmak istiyorum’

Konuşmasının devamında ise: “Allah nasip ederse artık memleketimdeyim. Besni ilçemizde de artık uzun süre görev yapma isteğim var. Bu konuda tabii ki hayat ne getirir bilinmez ama Besni ilçemizde uzun süre görev yapmak istiyorum tabii ki. Henüz 2 haftadır buradayım.  Hem personel arkadaşlarımı hem Besni insanımızı ve diğer dairede görev yapan mesai arkadaşlarımı tanıma sürecindeyim. Umarım hep birlikte Besni’mize Besni insanımıza güzel başarı işler yapmayı Allah nasip eder. Tek dileğim bu. Umarım bu kapsamda görev yapar ve güzel hizmetlere imza atarım. Allah utandırmasın diyelim.” İfadelerinde bulundu.

Abdurrahman Yelboğa Kimdir?

1981 – Adıyaman doğumlu Abdurrahman Yelboğa, 2006 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında eski ismi İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü, yeni ismi ise İstanbul İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yaptı.

2008 yılında Manisa Turgutlu Kaymakamlığı görevinde bulunan Yelboğa, 2014 yılında Manis Turgutlu Nüfus Müdürlüğünde Şef olarak başladı. Buradaki görevine 2021 yılına kadar devam etti ve aynı yıl Adıyaman Sincik’te Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

2022 yılında Manisa Selendi Nüfus Müdürü olarak göreve başlayan Abdurrahman Yelboğa, 8 Temmuz 2024 itibari ile Besni’de İlçe Nüfus Müdürü olarak görevine başladı.