Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEV Başkanı Çağıran Ve Heyeti’nden Gazetemize Ziyaret

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran ve beraberindeki heyeti gazetemizi ziyaret ederek 26 Eylül’de düzenlenecek olan dünyada ve Türkiye’de ilk olarak düzenlenen Besni Eğitim Bayramı hakkında son gelişmeleri anlattı.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, Ali Galip Dursun, Ali Bozkuş, Erdal Tekinel ve Halil Rabuş, gazetemizi ziyaret ederek Besni Eğitim Bayramı hakkında son gelişmeleri anlattı.

Dünyada ve Türkiye’de ilk olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramı 26 Eylül’de başlayıp 28 Eylül’de son bulacak. Eğitim Bayramı hakkında Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, çalışmaların yoğun bir şekilde ilerlediğini ve katılımın çok fazla olacağını söyledi. Geçen yıl eğitim bayramının ana teması Cumhuriyet’in 100. Yılı olması nedeni ile ana temamın Cumhuriyet olduğunu bu sene ise ana temanın tarımda verimlilik ve kooperatifleşme olduğuna değindi. Çağıran, programın uzman kişilerle gerçekleştirileceğine ve vatandaşları bu uzman kişilerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Eğitim Bayramında Kültür Sanat Rüzgarı Esecek

Besni Eğitim Bayramına birçok önemli sanatçıların katılacağını söyleyen Şaban Çağıran, etkinliğe katılacak olan Latif Doğan, Aynur Polat, Besni’nin yerel sanatçıları Burhan Onur, Özgür Kılınç, Haydar Öztürk ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenler korosuyla müziğe doyacaklarını söyledi. Çağıran aynı zamanda Mandıra Filozofunun her şeye karşıyım oyununu sergileyeceğini ve imza günlerinin düzenleneceğini ve çok değerli yazarların okuyucularla buluşacağını vurguladı. Besni’nin aynı anda farklı yerlerinde aktiviteler düzenleneceğini söyleyen Şaban Çağıran, etkinlik süresince kültür merkezi dışına dev akran kurulacağına değindi. Şaban Çağıran ilk okul çocuklarına doğayı sevdirme aktiviteleri için Besni İstiklal Anaokulunda Böcek Şenliği Okulu etkinliği düzenleneceğini söyledi. Ayrıca Çağıran Halk Eğitim Merkezi’nden Hacivat ve Karagöz oyunu için bir ekibin geleceğini söyledi.

‘’Bu Fırsatı Kaçırmasınlar’’

Şaban Çağıran, bu programı Besni halkının kaçırmaması gerektiğine değindi. Çağıran, ‘’Bu program Besni halkına değer katacak ve uzman kişilerden bu konular hakkında bilgiler vermesini öne almaları istedik’’ dedi. Çağıran, Türkiye’de kooperatifçilikte marka isimlerin bu etkinliğe katılacağını ve başarı hikayelerini dinleyip vatandaşlara bu konuda bilgiler vereceklerini söyledi. Adıyaman’dan gelecek olan vatandaşları da kopperatif konferanslarına davet ettiklerine değinen Şaban Çağıran bütün vatandaşların bu önemli etkinliğe katılmalarının kendileri için çok yararlı olacağını söyledi.

Erdemoğlu ailesi kamu çalışanlarına ve bütün sponsorlara teşekkürlerini ileten Çağıran, gelemeyen vatandaşlar için YouTube ve Instagram’dan canlı yayınlar gerçekleştirileceğine değindi. Çağıran bütün Besni halkını ve çevre bölgelerden katılacak olan vatandaşlara keyifli bir etkinlik olması i.in ellerinden geleni yaptıkları söyledi.

 

DİĞER VİDEOLAR