Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEV’in 18. Olağan genel kurulu yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Açılış konuşmasını yapan BEV Başkanı Mehmet Karakuş; Besni Eğitim Vakfı’na gönül veren, katkı sağlayan üye ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.
Divan başkanlığına Av.Şükrü Kaleağası, üyeliklerine Halil Göksel ve Fevzi Sunar seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından Başkan Mehmet Karakuş faaliyet raporunu okudu. Şaban Çağıran gelir gider tablosunu okumak üzere söz aldı. Denetim raporunu Fevzi Sunar okudu. Yönetim ve denetim kurulları oy birliği ile ibra edildi. 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Bekir Kılyar yaptığı konuşmada “BEV bizim çocuğumuz, 18 yaşına geldi. Fakat hâla ayakları üstünde duramıyor, bağış sözü veren hemşehrilerimize sesleniyorum bir elinizle hayır yaparken diğer elinizlede bu çocuğu ayağa kaldırmak için vakıfa da destek versinler. Ayrıca siyasetçilerle konuşalım, geri kalmayalım. Hep irtibat halinde olmamız gerek diye düşünüyorum” dedi. 
Gazetemizin köşe yazarlarından Şaban Çağıran’da yaptığı konuşmada “Vakıflar gönüllülük esasına dayalı yapılan görevdir, mesela bunun için 20 cumhuriyet altını ver üye ol diye kural vardı bunları artık kaldırdık. Şimdi 4 bin TL ile üye olunuyor, ayrıca bu bütçe BEV’e yakışmıyor daha da çok olsun. 80 öğrenciye burs veriliyor, 160 olsun“ dedi.

Şükrü Kaleağası’da yaptığı konuşmada “Bugün Vakfımızın 18. genel kurulunu yapıyoruz, bu az zaman değil çokta sayılmaz. Vakıflar, sosyal ekonomik ve hukuksal bir kurumdur, siyasi kimliği olmayan tamamen insani amaca yönelik faaliyetler yapılmaktadır. Bizde böyle bir Vakıfız dün vardık, bugün varız, yarınlarda da var olacağız. Vakfımız bugüne kadar çok işler yapmıştır ama bizim ölçülerimize göre az işler yapmıştır. Benim hem eleştirim hem dileğim ve hemde ricam var Vakıflar çok kalabalık olmakla çok şahıstan oluşmakla güçlü olmaz büyümez ancak şişer.
Bundan önceki genel kurullarımızda vakıf ana tüzüğünde bazı değişiklikler yapıldı. Vakıfa daha aktif ve dinamik arkadaşlarımızın katılması doğru bir icraattır ancak vakfa hiç gelmeyen üyelik görevlerini yerine getirmeyen bazı arkadaşlarımızın ayrılması da doğru olmuştur. Sizler mütevelli heyeti üyeleri geçtiğimiz yıllarda okul yaptırmakla Besni Eğitim bayramı yapmakla ve öğrencilere burslar vermekle  önemli hizmetler yaptınız. Her şeye rağmen İstanbul’da ne yazık ki vakfımızın mülkiyetinde ne bir ofis ne de lokal binası yoktur. Dileğim şudur ki bu amaca yönelik hizmette bulunalım bizim sloganımız biz kocaman bir aileyiz çok şükür varlıklı mütevelli üyelerimiz var. En kısa zamanda şanımıza uygun bir bina alabiriz. Yeni yönetim olarak vakfın adına özel ayrı bir hesap açarak orada birikecek para ile mülkiyet alacağımız inancını taşıyorum. Bu vakfın bir numaralı üyesi ve kurucu başkanı olarak ben başlatmak istiyorum, çam sakızı çoban armağanı olarak 10 bin TL bağışlayarak listeye katılıyorum. Gerisinin sizlerin taktirine bırakarak sevgi ve saygılarımla hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Ali Balta ise yaptığı söz alarak BEV’e 10 bin TL bağışta bulundu. BEV Başkanı Mehmet Karakuş’ta Vakıfa 50 bin TL. bağışta bulunduğunu açıkladı. Hakan İsot ve İbrahim Bağış’ta BEV başkanın istediği rakamı vereceklerini genel kurul önünde kabul ettiler.
Mevlana ve Yunus Emre Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, Esenler Besnililer Dernek Başkanı Mustafa Kuş, Ankara Besnililer Derneği Başkanı İbrahim Bircan, Türk Alman Üniversitesi Rektörü ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Halil Akkanat, BEV eski Başkanlarından Ali Aslanbay’da birer selamlama konuşması yaptılar.
Yapılan konuşmalarda Besni’nin eğitimine çok önemli katkılarda bulunan hemşehrilerimize özellikle BEV mütevelli üyeleri olan Erdemoğlu ailesinden Ali Erdomoğlu’na, İbrahim Tuğsuz’a, Hayrullah Gölbaşı’na teşekkür edildi.
Olağan Genel kurul sonunda Yönetim Kurulu üyeliklerine Zübeyir Özbay, Mehmet Karakuş, Ali Aslanbay, Ali Balta, Şaban Çağıran, Hasan Doğan, Cevdet Erçil, Mustafa Şahin, Sinan Ercan, Erdal Teknikel, Bedir Sabak, Elvan Tuğsuz ve İbrahim Öztürk seçildiler. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine de Ayşe Arıcı, Serkan Oruç, Aydın Oruç, Müge Aslanbay ve Mehmet Balta seçildiler. Denetim Kurulu üyeliklerine ise Fevzi Sunar ve Oğuz Işıklı seçilirken yedek üyeliklere ise Halil Göksel ve Halil Rabuş seçildiler.
Yapılan açıklamada Çarşamba günü yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımının yapılacağı belirtildi.