BİR TARİH YOK OLDU

Yıkım işlemini izleyen vatandaşlar hüzünlü bakışlarla geçmişteki anıları birbirlerine anlatırken bazılarının gözlerinin dolduğu gözlendi. 1940 lı yılların sonlarına doğru dönemin Belediye Başkanı Abdulkadir Özbay (Haci paşa) tarafından yaptırılan ve üst katı otel olarak uzun yıllar hizmet veren Nedimin Kahvesi ilk yıllarda Mustafa Kocamış (Boncuklu) ve Mehmet Havutlu tarafından ortaklaşa işletilmiş 1952 yılında bu ortaklığa dahil […]

Yıkım işlemini izleyen vatandaşlar hüzünlü bakışlarla geçmişteki anıları birbirlerine anlatırken bazılarının gözlerinin dolduğu gözlendi. 1940 lı yılların sonlarına doğru dönemin Belediye Başkanı Abdulkadir Özbay (Haci paşa) tarafından yaptırılan ve üst katı otel olarak uzun yıllar hizmet veren Nedimin Kahvesi ilk yıllarda Mustafa Kocamış (Boncuklu) ve Mehmet Havutlu tarafından ortaklaşa işletilmiş 1952 yılında bu ortaklığa dahil olan Nedim Güleken ve oğulları  tarafından diğer ortakların ayrılması ile uzun yıllar tek başına işletilmişti. Nedim Güleken’in vefatı ile oğlu Hasan Güleken tarafından işletilen kahve son olarak en büyük oğlu Mehmet Güleken’in çocukları tarafından işletilmekteydi. 
En alt katı otopark,  caddeye bakan giriş katı iki büyük iş yeri  ve üst katları ofis olarak düşünülen işmerkezi’nin bir yıl içerinde bitirilmesi planlanıyor. Hacı paşanın tek oğlu olan merhum “Halil İbrahim Özbay” iş merkezi  adı altında hizmete girecek iş merkezinin giriş katındaki iki büyük işyerine bir çok özel bankanın müşteri olduğu öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak Kadir Özbay şunları söyledi: “Besni’de Modern bir iş merkezine ihtiyaç vardı. Birçok banka Besni’ye şube açmak istiyor, fakat yer bulamıyordu. İlçemizin gelişmesine, iş merkezinin önemli katkı sunacağına inanıyorum.”
   
 
 
 

Exit mobile version