Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu fırında ekmek bekleyen müşteriler kitap okuyor

Adıyaman’da bir pide fırını işletmecisi, müşterilerin ekmek sırası beklerken deprem konuşmalarını engellemek amacıyla kitaplık kurdu.

Kitap Okuma Farkındalığı

Bahçelievler Mahallesi’nde 25 yıldır hizmet veren pide ekmeği fırını işletmecisi, özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için bir farkındalık projesi başlattı. Müşterilerin bekleme süresini verimli geçirmeleri için fırının dış duvarına bir kitaplık yaptırdı. Müşteriler, fırında biber, patlıcan, domates ve ekmek üstü peynir pişirtirken sırada kitap okuyabiliyor.

Deprem Psikolojisini Hafifletme Çabası

6 Şubat depreminin ardından fırına gelen müşterilerin sürekli deprem konuşmalarının psikolojilerini olumsuz etkilediğini fark eden işletme sahibi, bu durumu değiştirmek için harekete geçti. Depremi konuşmak yerine müşterilerin kitap okumasını sağlamak amacıyla kitaplık kurdu. Fırına gelen müşteriler için okuma kitapları, çocuklar için ise çalışma kitapları bırakıldı. Mahalle muhtarı ve vatandaşların desteğiyle toplanan kitaplar, mahalle sakinlerinden büyük takdir topladı.

Vatandaşların Memnuniyeti

Uygulamadan oldukça memnun olan vatandaşlar, “Fırına geldik biberlerimizi getirdik. Tabi o biberleri bekleme esnasında fırının kenarında kitaplar dizili, hoşuma gitti. Bir baktım okumak istedim. Böylelikle kitabı okurken fırındaki biberimin pişmesini bekliyorum” dedi.

İşletme Sahibi Konuşuyor

İşletme sahibi Basri Öztekin, “Kitaplık fikri, deprem sonrası ortaya çıktı. Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak için bu adımı attık. Müşterilerimiz deprem konuştuğunda psikolojileri bozuluyordu. Kitapları okuduklarında ise başka alanlara odaklanıyorlar. Çocuklar bu ilgiden memnun. Çevre komşularımız, arkadaşlarımız, müşterilerimiz de memnun. Çocuklar geldiğinde mutlu oluyorlar ve kitap sayesinde kaynaşıyorlar. Kitapları değiş tokuş yaparak birbirleriyle iletişim kuruyorlar. Komşular ve müşteriler ellerindeki kitapları buraya getirip bırakıyor ve diğer kitaplardan faydalanıyorlar” dedi.

DİĞER VİDEOLAR