Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu mesele Besni’nin bir hak mücadelesidir”

Bu haberin fotoğrafı yok

Eski Nedimin Kahvesinin yerine yapılan iş merkezinin giriş katındaki seçim bürosu açılışına Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı İbrahim Yıldız, Adıyaman İl Başkanı Metin Erol,  Adıyaman Belediye Başkan adayı Arif Güler, Besni Belediye Başkan adayı İbrahim Öztürk ile partililer katıldı.
Sert açıklamalar yapan İbrahim Öztürk, “30 Mart’ta Besni halkının keyfi yerine gelecek, bir avuç azınlığında keyfi bozulacak. Besni’nin güldüğü, Besni’nin daha iyi günlere taşındığı bir dönem olacak.”dedi.
“Siyaset fani, bizim memleketimiz baki”
Coşkulu kalabalığın karşısına önce Ak Parti Besni Belediye Başkan adayı iken geçtiğimiz hafta istifa edip Saadet Partisine geçen Mustafa Öztürk geçti. Öztürk konuşmasında, “Burada oluşumuzun sebebi Besni’nin hak ettiği yere gelmesidir, için hem siyasi hem hizmet olarak. Besni’de siyasi esaretin bitmesi için, halkın iradesinin hakim olabilmesi için Besni’nin gerçek sahibinin Besni olduğunu göstermek için bugün buradayız. Düşünürün birinin dediği gibi, haklılar haksızlar kadar mücadele etmediği müddetçe, halk hiçbir zaman baki olmayacaktır. Biz siyasi anlayışımızda her zaman için ‘Ben istedim oldu, ben dedim oldu, ben ne dersem o olur, Besni benim iki dudağımın arasında olacak anlayışına hayır’ dediğimiz için buradayız. 30 Mart günü Besni halkı partili, partisiz Besni’nin geleceği için, Besni’nin geleceğine bir tuğla örmek isteyen herkes için şahlanışı olacak, kalkınması olacak. O gün bizim için ayrı bir gün olacak. Siyasi şahsi menfaatlerimiz için yaptığımız zaman, işte Besni hali ortada ama biz her zaman diyoruz ki, siyaset fani, bizim memleketimiz baki olacak.” 
“Asıl olan halk ve memlekettir”
 “Hepimizin gayreti ve duası memleket için güzel şeyler yapmaktır.” diyen İbrahim Öztürk, konuşmasında şunları söyledi. “Parti hizmet için bir araçtır. Asıl olan halk ve memlekettir. Partiler halk için olur, memleket için olur. Hepimizin gayreti ve duası memleket için güzel şeyler yapmaktır. Memleketi daha iyi yerlere taşımaktır. Memleketin güldüğü, insanlarımızın güldüğü bir ortamı, güzel bir dönemdir, Allah’tan duamız odur. Bu bir halk hareketidir. Keyfiyete karşı, dayatmaya karşı, memleketi kendi heba ve heveslerine göre yönlendirmeye karşı bir halk hareketidir. Zaten ihtişamı kalabalığı gördünüz. Bizi yalnız bırakmayan bütün hemşerilerime sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Allah’ın izniyle 30 Mart’ta Besni halkının keyfi yerine gelecek, bir avuç azınlığında keyfi bozulacak. Besni’nin güldüğü, Besni’nin daha iyi günlere taşındığı bir dönem olacak.”
“Besni halkının iradesi kimsenin tekelinde değildir”
“Bizim kimseyle şahsi bir sorunumuz yoktur. Biz kendi hesaplarına memlekete hükmetmeye çalışan zihniyetin düşmanıyız. Besni halkının iradesi kimsenin tekelinde değildir. Kimse halka rağmen kendi istediğini bu millete dayatamaz.
2009’da Besni’de bir trafik kazası oldu. Halkın iradesini nasıl kullandığına bir şey diyemeyiz ama bir husus var ki hıyanet, sabotaj, komplo hareketleri ile karşılaştık, içimizden sırtımızdan vurdular. “Bu sefer kaybetsin bir dahakini biz alırız.” dediler. Neyi alıyorsun! Bu senin babanın ve kardeşinin çiftliğimi? Ama halk oyunu fark etti ve Besni halkı bu oyuna kurban olmayacak!
Halkı hiçe sayan, aday adayı kardeşlerimizi hesaba almayan, “ ben böyle istiyorum, böyle olacak!” diyen, zihniyet sandıkta cevabını alacaktır!”
“Bu mesele Besni’nin bir hak mücadelesidir”
“Üç beş azınlığın hegemonyasına ve dayatmasına bu halk harekâtı dur diyecektir.  Neme lazım dememek için buradayız! Haksızlık karşısında susmamak için buradayız! Dayatmaya boyun eğmemek için buradayız! Nefsimiz için değil Besnimiz için buradayız! Çalışkan fedakar ve vefakar insanımızın haklarını savunmak için buradayız!
Bu mesele Besni’nin bir hak mücadelesidir. Onur, izzet, haysiyet ve şeref mücadelesidir. Birileri yollarımıza tuzaklar kursa da, hiçbir zaman azmimizi ve inancımızı kaybetmeyeceğiz.  Besni halkının üzerinde oynanan oyunlara hayır deme ve halkın iradesini üstün kılma zamanıdır.
İlk günkü heyecanımızla buradayız. AK Partili, CHP’li, BDP’li kardeşlerimize sesleniyor, belediye seçimi için birlik olmaya davet ediyorum. Ben inanıyorum ki İbrahim Öztürk hizmetkâr olarak hepinize lazımdır. Mesele İbrahim Öztürk meselesi değil, memleket meselesidir.”
“Bir oy Besni’nin yaşamını değiştirebilir”
“Kendilerini Besni’nin seçilmişleri olarak görüp, “biz ne dersek o olur!”diyenlere hesap sormanın yolu birlik ve beraberlikten geçer.  Besni halkı Allah’ın izniyle 30 Mart’ta halkın iradesini hiçe sayanlara cevabını en güzel şekilde verecektir!
Bir oy Besni’nin yaşamını değiştirebilir, bu yüzden “ben olsam ne olur? Olmasam ne olur?” demeyin, çünkü her birinizin çok büyük anlamınız var.
Tüm sevdiklerimize onurlu bir gelecek bırakmak, bizden sonraki nesillere daha çağdaş, sosyal ve yaşanabilir bir Besni için, Besni’yi layık olduğu en güzel şekilde temsil etmek ve demokrasinin bir meşalesini de Besni’de yakmak için sizlere çağrıda bulunuyorum!
Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, Besni’yi ve Besnilileri hiçe sayanları 30 Mart günü gerekli cezayı verelim.”dedi.
Konuşmanın ardından Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Metin Erol, İbrahim Öztürk’e parti rozeti taktı.