Bursa’da Deprem! İstanbul ve Çevre İllerde Hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 1 Temmuz 2025 tarihinde saat 12.57’de, merkez üssü Bursa’nın Gemlik ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin 12,93 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Deprem, Bursa’nın yanı sıra İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

Aynı Bölgede Art Arda Sarsıntılar

Gemlik’te dün de biri 3,9, diğeri 4,2 büyüklüğünde iki ayrı deprem yaşanmıştı. Bugünkü depremin bu sarsıntılarla bağlantılı olup olmadığı konusunda uzmanlardan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Uzmanlardan Uyarı

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sarsıntının artçı olmadığını vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:

“O bölgede ardışık bir deprem yığılması görüyoruz. Gerginlik biriktirmekte olduğunu söylemek gerekir.”

Bakan Yerlikaya: Ekiplerimiz Saha Taramasında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bursa Gemlik’te 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. An itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

AFAD ve yerel yetkililer gelişmeleri yakından takip ederken, olası artçılara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Exit mobile version