CHP 10 Milletvekili ile Besni’de

  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Gökhan Günaydın, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir CHP Besni […]

 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Gökhan Günaydın, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir CHP Besni teşkilatını ve Belediye Başkanı Fahri Serter’i makamında ziyaret ettiler
CHP heyetini Besni ilçe teşkilatı parti binasında Belediye Başkanı Fahri Serter, CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan ve partililer tarafından karşıladılar. CHP Besni ilçe başkanı Aydın Doğan yağtığı konuşmada şunları söyledi : “Sevgili CHP’liler ülkemizin geçtiği bu zor günlerde sizler yine partimize ve Cumhuriyetimize sahip çıktınız. Burada bütün baskılara rağmen toplandınız, sağolun.
Sizler hiçbir zaman partimizi satmadınız, her şartta mücadele ettiniz. 12 Eylül refarandumunda hayır için elinizden geleni yaptınız. Bizi satanlar evet oyu verenler şimdi nerede? Unutmayın burası Mustafa Kemal’in ocağıdır, ihanet edenler ilahi ve beşeri cezalarını bulmuşlardır ve bulacaklardır. Önümüzde yeni bir anayasa refarandumu gözüküyor. Şimdi buradan herkesi Kuvay-i Milliye için, cumhuriyet için, ulus için çalışmaya çağrıyorum.
Eğer demokrasi kalırsa 2014 martında yerel seçimlere gideceğiz, sevgili CHP’liler dikkatli dinleyin eğer demokrasi kalırsa, sizleri de bu süreçte yanımızda görmek istiyoruz. Gelin omuz omuza mücadele edelim. Biliyorsunuz tarlada izi olmayanın  harmanda yüzü olmaz.”
CHP Besni İlçe başkanı Aydın Doğan’dan sonra konuşma yapan Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi : “Bugün hepiniz burada olduğunuz için, bir arada olduğumuz için CHP’nin birer evladı olduğumuz için ben kendi şahsıma gurur duyuyorum, sizlerinde gurur duymasını istiyorum. CHP Türkiye Cumhuriyeti Devletinin teminatıdır. Özgür demokratik Cumhuriyetin teminatıdır ve bunun için var gücümüzle mücadele ettik, bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Adı ak fakat kendi kara olan, yaptıklarıyla, eylemleriyle, zulümleriyle kara olan bu iktidarı yıkacağız. Bugünde bu iktidarı Adıyaman’dan başlatmak üzere Sayın Genel Başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz buradadır. Ben hepsine sonsuz teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.
CHP Grup Başkan Yardımcısı Umut Oran ise yaptığı konuşmada şunları söyledi : ”Sevgili Besnili hemşerilerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Biz bugün geniş bir milletvekili topluluğu ile buraya geldik. Türkiye’nin her yerinden bugün milletvekili arkadaşlarımız buradadır. Besni ve Adıyaman’a özel bir önem veriyoruz. Besni’de gösterdiğimiz başarıyı  önümüzdeki süreçte Adıyaman yerelinde ve diğer ilçelerde de tekrar göstermek istiyoruz. Bunu sizlerde idrak ediyorsunuz.
10 yıllık iktidar artık tel tel dökülüyor. Esasında tuz buz olmuş ve paramparça olmuş bir durumdadır. Son 10 yıldır terörle mücadelede Kürt Sorunu konusunda bir arpa boyu yol bile gidilemedi. 10 yıl önce iktidara geldikleri zaman bölgede barış vardı, bölgede farklı bir beklenti vardı, olağan üstü hal bölgesi kaldırılmıştı, insanlar buralara farklı bir şekilde bakıyorlardı. Fakat 10 yıl içerisinde burayı bir savaş alanı haline getirdi. Bununla da yetmedi, bu bölge için ayrı bir önemi olan emel komşumuz Suriye ile bir savaş durumuyla karşı karşıya kaldık. Yani bölgedeki huzuru barışı yok eden bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Bir taraftan terörü azdıran bir iktidar var, bir taraftanda Suriye’de savaş riskini azdıran bir iktidar var. Onun dışında demokrasi ile, insan hakları ile, hukuk ile ilgili sorunlarımız var.
8 Nisan’da biz milletvekili arkadaşlarımızla Silivri’de olacağız. Yarın itibari ile milletvekili bir grup arkadaşımızla Silivri’de tutuklu olan arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Bu mücadeleyi de veriyoruz. Yani Türkiye’yi özgürlüklerde, demokraside, adalette gerçekten ayıklı bir hale getirdi. Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştıran ve bunu bir ibrit rejimine, bir melez rejime, buradan da bir diktatörlüğe götürmeye çalışan bir iktidar var. Yani işin ne tarafına bakarsanız bakın elle tutulur bir tarafı kalmadı iktidarın. 
Terörden dış politikaya, demokrasiden, hukukun özgürlüğünden medya özgürlüğüne ve her türlü özgürlüğe kadar her şey şu anda son derece kötü. Bugün ekonomi ile ilgili büyüme rakamları açıklandı. Büyüme rakamlarında  2002 – 2012 yılı yaklaşık yüzde 2.2 tekrar revize edildi. Esasında 5 diye koydukları hedef 2.2’ye düştü. Şöyle bir baktığımız zaman 1946 ile 2002 yılları arasında Türkiye 5.2 büyümüş. Düşünün 1946  tek partili rejimden çok partili rejime geçildi. O süreç içerisinde birçok ihtilaller oldu, darbeler oldu, birçok koalisyon hükümetleri oldu, çok krizler oldu ve Türkiye 5.2 büyümüş. Son 10 yıldır tek başına iktidar olan bir parti var. Ortada koalisyon yok, darbe yok, herhangi ciddi bir krizde yok, krizden sonra aldılar çünkü ve Türkiye 5 civarında büyümüş durumdadır. Bu durumda neresinden bakarsanız bakın iktidar son derece başarısız ve yine iktidarın içerisinde ekonomiden sorumlu bakanlar ayrı ayrı tellerden çalıyorlar. Zafer Çağlayan çıkıyor diyorki; ‘Bu büyüme bize yetmez daha fazla gazlamamız lazım”, öbür taraftan Mehmet Şimşek çıkıyor; “bu büyüme normaldir, bizim bir ayağımız frende olması gerekiyor” diyor. Bunların başındaki Ali Babacan üç maymunu oynuyor. Başbakan ekonomiye hiç girmiyor.
Şu anda baktığınız zaman iktidar her alanda başarısız ve Türkiye kötü yönetiliyor, Adıyaman kötü yönetiliyor, Besni kötü yönetiliyor. Belediye Başkanımız burada kötü şartlarda, iktidarın sürekli baskısı altında hizmet vermeye çalışıyor. Öncelikle CHP Örgütü olarak birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Her zamankinden daha çok birbirimize sarılmamız gerekiyor. Hiçbir arkadaşımızı dışlamamamız gerekiyor. Bir arkadaşımızı küstürme veya öteleme lüksümüzün olmadığını birkez daha ifade etmek istiyorum. Tarihte bir oya çok muhtaç kaldık. 2004 seçimlerini hatırlıyorum ve biz belediye seçimlerini Sinop’ta sadece bir oyla kaybettik. Yine mecliste Irak tezkeresini sadece üç oyla durdurabildik. Geçen hafta biz Adana’daydık ve orada 2009 seçimlerinde belediye seçimlerini 17 oyla kaybettik. Dolayısıyla hiçbir arkadaşımızı dışlamamız gerekiyor. Birbirimize sıkıca sarılmamız gerekiyor, tabanımızı genişletmemiz gerekiyor, üye sayımızı arttırmamız gerekiyor. Örneğin Besni’de şu anda 1000 üye var. Burada bin üye var ve bu bin üye Besni’ye yetmez. Belediye Besni’de bizim elimizde ve üye sayımızı genişletmemiz ve arkadaşlarımızın aidat sıkıntılarını gidermemiz gerekiyor ve her şeyden önemlisi sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. 
Şu anda elimizdeki sandıklarla ilgili teknoloji hiçbir siyasi partide yok. İktidar partisinde de yok. Şu anda T.C. Kimlik numaranızı vererek bir tuşla o kişinin hangi sandıkta hangi seçmenle birlikte oy vereceğini görüyoruz. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımızın  şu anda kendi sandık içerisinde bulunan seçmenlerinin analizlerini iyi yapmaları ve o sandık çevresine o mahalleye, o sokağa sahip çıkmaları gerekiyor. 2013 yılı bizim için hazırlık yılı ve önümüzde yerel seçimler var. Belki öncesinde bir anayasa halk oylaması olabilir veya olamaz. 2013 yılını çok iyi değerlendirmemiz lazım ve siyasetimizi kapalı mekanlardan salonlardan sokaklara taşımamız gerekiyor. Başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Belkide son on yıldır iktidar partinin ülkeye getirdiği durum hiç bu kadar bizim önümüzü açmamıştı ve kendi aralarındaki kavga hiç bu kadar belirgin olmamıştı. Bir taraftan Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kavga var, bir taraftan kendi içerisinde cemaatlerin bir ayrışması var. Bir taraftan milletvekillerinin koltuk kavgası var ve en önemlisi Başbakan’ın ne vatandaş umrunda, ne Adıyaman umrunda, nede Besni umrunda ve varsa yoksa nasıl başkan olacağının derdinde. Dolayısıyla anayasada bahane, diğer taraftan kürt sorununun çözümü ve barış sürecide bahanedir. Dolayısıyla bizim yapacağımız iş halka gidip onlara Türkiye’nin bu gerçeklerini anlatmaktır.”
Umut Oran’dan sonra CHP Gelen Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’da bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Ona yakın bir milletvekili ile Adıyaman’ı ve ilçelerini ziyaret etmiş bulunmaktayız. Bir başka grup arkadaşımız Türkiye’nin başka il ve ilçelerini ziyaret ediyorlar ve 3-4 gün içerisinde bütün Karadeniz’i dolaşacaklar. 15 kişilik CHP heyeti de Birecik’i Eskişehir’i dolaşıyor. Gördüğünüz gibi seçtiğiniz onurlu milletvekilleri Ankara’da oturdukları yerden siyaset yapmak yerine halkın dertlerini dinlemek üzere yurdun dört bir yanını geziyorlar.
Birkaç örnekle AKP’nin Adıyaman’a ne yaptığını anlayabiliriz. Eskiden geçiminin önemli bir bölümünü tütünden sağlayan Adıyaman’da artık neredeyse tütün ekmek yasak ve üretilen tütünü satmak yasaktır. İngilizlere ve Amerika’ya Türkiye’nin piyasasını teslim etmiş bizim çiftçimize diyor ki tütününü satmak yasak. Bugün tekstil işçilerini ziyaret ettik. İşten atılıyorlar, sendikalı bu çocuklar ve bir tek talepleri var. Haftada bizi yedi gün çalıştırıyorsunuz ve 1 gün  yani Pazar günü tatil istiyoruz diyorlar. Bunu der demez kapının önüne konuluyorlar ve Vali kadın  işçileri arayarak eğer sendikadan istifa ederseniz sizi işinize geri döndüreceğim diyor.
İşte AKP’nin adaletinin ikinci görünümü budur. Gölbaşı’nda tutulan su, GAP’ta tutulan su kanallarla ovalarımıza getirilemediği için derin kuyulardan çiftçi kardeşlerimiz su çekerek tarım yapmaya çalışıyorlar. Elbette elektrik borçlarının altında kalıyorlar. Her biri onbinlerce liralık elektrik faturasını ödeyemediği için tutuklanma süreci ile karşı karşıya kalıyorlar. Şimdi biz bunları bileceğiz. Bu Türkiye’yi ve bu bölgeyi bunların ne hale getirdiğini göreceğiz ve bunun bir alternatifinin olduğunu da bileceğiz. Alternatifi halkın iktidarını kurmaktır. Tabi bunu ancak doğru kadrolar yapabilir.”
CHP heyeti daha sonra basına kapalı bir toplantı yaptıktan sonra parti binasından ayrılıp Belediye çay bahçesine giderek vatandaşlarla oturup sıkıntılarını dinlediler. Daha sonra Besni Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Fahri Serter’i makamında ziyaret ettiler. 
Besni Belediye Başkanı Fahri Serter burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “DYP’den CHP’ye geçtim ve bu geçiştende gurur duyuyorum. Bunu özellikle söyleme ihtiyacı duydum. Ben geçmişte DYP’den adayken CHP’ye çok zararım oldu ve bu partiye geçerken eşimle birlikte CHP’yi seçtik. AKP’nin merkezde aldığı 7000 oyu biz yerelde aldık. Geldiğim günden beri gitmemle ilgili çeşitli söylentiler var. Ben burada Kürtçülük yapmıyorum aile fertlerim kürt olmasına rağmen. Bundan sonra CHP’nin bir neğferiyim. Belediyeyi CHP kazanırsa personelin maaşlarını ödeyemez dediler. Fakat Türkiye Cumhuriyeti içerisinde en büyük zammı Besni Belediyesi işçilerine verdi. Herkesin bir çocuğu işe alınmış gibi 600 lira zam verdik. Üniversite arazisi için ise 780 dönüm yer tahsis ettim. 
Ayda 100 bin TL elektrik faturası ödüyoruz. Şu an güneş enerjisi projemiz var. Onu kurduracağız ve AKEDAŞ’a ödediğimiz parayı güneş enerjisi sistemine ödeyeceğiz. Bugüne kadar Besni Belediyesi’nin borcunu azaltarak bu hizmetleri yaptım. İhtiyaç olduğundan dolayı on adet dolmuş hattı kazandırdım Besni’ye. Hepinize saygılar sunuyorum.”
Ziyaretten sonra CHP heyeti Belediyeden ayrılarak Gölbaşı ilçesine hareket etti.
   
   
   
   
   

Exit mobile version