Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İlçe başkanı istifa edecek mi?

Ancak, alınan başarısız sonuçların

Ancak, alınan başarısız sonuçların ardından yönetimin istifa edip etmeyeceği merakla bekleniyor. 
CHP  eski Belediye Meclisi üyesi ve eski parti yöneticisi Hüseyin Keleş’ de gazetemize bir açıklama yaparak ilçe başkanı ve yönetiminin bu başarısızlığın ardından derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.
“Bu sonuçlar Besni için hüsran oldu”
CHP’nin Türkiye genelinde oylarını yükseltirken, Besni’de hezimete uğradığını belirten Keleş, “30 Mart seçimlerine giderken Türkiye’de Genel Başkanın çok yoğun bir çalışması oldu. İl il gezmeyi bıraktı ilçelere dahi uğradı. Bu istenilen bir sonuç olmasa da Türkiye’de parti yükselirken Besni’de ne hikmetse tam bir hezimete uğradık. Bu sonuç Besni için hüsran oldu. Bunun sebebi ve sonucu birkaç günde oluşmadı. Bu sonuç adım adım gelirken yetkililer ve sorumlular susmayı ve sessiz kalmayı tercih ettiler. Kimse kusura bakmasın şuan, sorumsuz yönetimle karşı karşıyayız. Bu yönetim iki yıl boyunca kendi arasında dahi doğru dürüst toplantı yapmadı, bir araya gelmedi ve istişare yapmadı. Ne kadın kolları ne de gençlik kolları oluşturulup çalışma yapılmadı.” dedi.
“CHP tarihinde bu kadar kötü bir yenilgi almadı”
Keleş şöyle devam etti. “Seçime giderken sandık kurulları da aynı şekilde doğru dürüst oluşturulmamıştır ve sandıklar tamamen Allah’a emanet edilmiş. Sandık kuruluna yazılanlar partililerden saklandı. Biz hangi köyde kimin yazıldığını öğrenmek isterken ve bir yere asılması gerekirken bu bile partililerden saklandı. Bu ve benzeri yanlışlıklar çokça yapıldı seçim süresi boyunca yöneticilerin ortada yokluğu ve sorumluluk duygusu olmadığı açıkça görüldü. 
Besni tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi bu kadar kötü bir yenilgi almadı ve bundan sonra da alacağını düşünmüyorum. Bu yönetim hala hiç bir şey olmamış gibi o koltukları işgal etmeleri ve görevlerine devam etmeye çalışmaları, hiç bir şey olmamış gibi davranmaları ne kadar sorumsuz olduklarının açık örneğidir. Yaşadığımız bu yenilgi ve hüsran geçmişte yaşanan parti içi düzensiz ve sorumsuzluğun sonucudur. Eğer yönetici olarak partilileri hiçe sayıp onların eleştirilerini dikkate almadan kendi bildiğin doğruların üzerine gidersen sonuç bu olur.”
“Bu yönetim derhal kendini feshetmelidir”
Bu sonuçta ilçe yöneticileri kadar il yönetiminin de payı olduğunu belirten Keleş açıklamasını şöyle tamamladı. “Her şeyi ben bilirim deyip bu edayla devam etmek partinin sonunda sıkıntıya mal olur. Böyle bir sonuç tabi ki kaçınılmaz. Bizim bu yaşadıklarımızdan sonra partililerin partiden kopuk, üyelerinden kopuk bir davranmaları bu sonucu yaşamamıza sebep olmuştur. Bu sonucun yalnız tek sebebi Besni’deki yöneticilerimiz değil. Bu eleştirilere kulak asmayan, dikkate almayan başta il yönetimi ve Genel Merkezden gelen yöneticilerimizde bunda pay sahibidir, hak sahibidir, hisse sahibidir. 
Ben buradan bütün partililere seslenmek istiyorum. Yaşadığımız bu sonucu artık ne olduysa oldu ileriye doğru haklı bir şekilde seslerini yükseltip parti disiplinini bozmadan, parti kurallarına uygun bir şekilde yeniden toparlanmaya gitmemiz ve çok acil davranmamız bizim için çok önem arz etmektedir. Bu yönetim de hiçbir uyarı ve telkin beklemeden derhal kendini feshetmelidir.”