Çifçilerin ve Kamyoncuların Kuyrukta bekleme çilesi bitiyor mu! TMO tüm ürünlerde randevu sistemine geçti

  Uygulamalarına her yıl bir takım yenilikler ekleyerek daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan TMO  2012 yılında başlattığı randevulu ürün alım hizmetinin kapsamını genişletti. Kuruma ürün vermek isteyen çifçilerin günlerce sırada beklediği günlerin geride kaldığını, beklemenin sadece randevu alınan gün ile sınırlı kalacağı belirtilen açıklamada “Ajansın günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğinden, TMO’ya arz edilen ürün […]

 

Uygulamalarına her yıl bir takım yenilikler ekleyerek daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan TMO 
2012 yılında başlattığı randevulu ürün alım hizmetinin kapsamını genişletti.
Kuruma ürün vermek isteyen çifçilerin günlerce sırada beklediği günlerin geride kaldığını, beklemenin sadece randevu alınan gün ile sınırlı kalacağı belirtilen açıklamada “Ajansın günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğinden, TMO’ya arz edilen ürün en seri şekilde alım işlemine tabi tutulacaktır.” denildi.
2012 yılında buğday ve mısırın peşin alımları randevulu ve randevusuz olarak, emanet alımları ise tamamen randevulu olarak gerçekleştirildiği; 
Çeltik alımları ise tamamen randevulu olarak yapıldığı anımsatılan açıklamada,
“2013 alım döneminde, uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecektir.
Bu sistemle birlikte ürün sahipleri, TMO’ya arz edecekleri ürünler için www.tmo.go.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alınabilecekleri gibi Kurumumuz şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabileceklerdir.”
Randevular, taahhütnameli alımların başlanmasıyla birlikte almabilecektir. Randevular, ürün teslim etmek istenilen işyerleri için yapılacaktır.
Randevu alma işlemi, gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numarası ile yapılacaktır.
Üreticilere, ÇKS’de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir.
ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmektedir.
ÇKS’si olmayan kesimler; her bir işyeri için günlük en fazla 250 ton emanet randevusu alabileceklerdir.
Randevular, işyerlerinin günlük alım kapasitelerine göre verileceğinden randevu alacak kişilerin getirebileceği ürün miktarı kadar randevu alınması, sistemin işleyişi açısından faydalı olacaktır. Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve Kurumumuzun planlı-programlı bir şekilde hizmet vermesi bakımından büyük önem arz etmektedır.” denildi.
Randevu sisteminin çifçi açısındanda büyük faydalar getirdiğine dikkat çekilen açıklama şu şekilde tamamlandı.
“Randevu sisteminin uygulanmasıyla birlikte;
İşyeri önünde bekleme randevu günüyle sınırlı olacaktır.
Ürün sahiplerinin, TMO’dan aldıkları randevu gününü dikkate alarak hasat ve ürün nakliyesini programlamalarına imkan sağlanmış olacaktır.
İşyerinin günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğinden, TMO’ya arz edilen ürün en seri şekilde alım işlemine tabi tutulacaktır.
Ürün sahipleri, randevu gününde ürün teslim edeceklerinden, ilave nakliye ücreti ödemeyeceklerdir.”
 

Exit mobile version