Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremden 91 Kişi Etkilendi, Can Kaybı Yok

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) açıklamalarda bulundu. Depremin derinliği 10,07 km olarak kaydedilirken, sarsıntı Malatya’nın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Tunceli gibi çevre illerde de hissedildi.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana

AFAD’ın yaptığı saha taramaları ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar doğrultusunda toplam 521 ihbar alındığı bildirildi. Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde yüksekten atlama ve panik nedeniyle toplam 91 kişinin etkilendiği, ancak can kaybının olmadığı belirtildi. Elazığ’da kısmi olarak çöken bir binadan dört kişi sağ olarak kurtarıldı, bölgede başka enkaz altında kimsenin bulunmadığı ifade edildi.

Depremin etkilediği illerde, önlem amaçlı okullar tatil edildi. Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman’da eğitime bir gün ara verildi. AFAD, vatandaşları tedbirli olmaları ve güvenlik uyarılarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Malatya’nın Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi olayları yaşandığı da duyuruldu. Ayrıca, en büyüğü 3.0 büyüklüğünde olmak üzere toplam 53 artçı deprem kaydedildi.

Koordinasyonu sağlamak amacıyla Malatya ve Elazığ’a genel müdür ve daire başkanları görevlendirildi. Malatya’ya Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş ve Adana AFAD müdürlüklerinden 40 personel ve 8 araç, Elazığ’a ise Erzurum ve Erzincan AFAD müdürlüklerinden 20 personel ve 4 araç gönderildi. Ayrıca, havadan gözlem için Jandarma’dan iki insansız hava aracı (İHA) ve bir insanlı keşif uçağı ile Emniyet’ten bir İHA görevlendirildi.

Adıyaman’da deprem sonrası sokaklara dökülen vatandaşlardan bir kadın, valilik binası önünde fenalaşarak sağlık ekiplerinin müdahalesine ihtiyaç duydu.