Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Adıyamanlılar Yeni Yuvalarına Kavuştu

Adıyaman’ın Mara ve Musalla mahallelerinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 164 konutun anahtarları depremzedelere teslim edildi.

Adıyaman’ın Mara ve Musalla

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman’da, TOKİ güvencesiyle yapılan bu konutlar, sağlamlıkları ile vatandaşların güvenini kazanmış durumda. Yeni evlerine taşınan aileler, huzur dolu bir yaşam sürmeye başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, toplam 41 hektarlık alanda 4 etap halinde yürütülen çalışmalarla tüm yapılar yıkıldı ve yenileri inşa ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Mara ve Musalla Mahalleleri’nde toplamda 1,427 konut ve 124 dükkan yapılacak. Konutlar, 125 metrekare 3+1 ve 90 metrekare 2+1 olarak planlandı. Projenin ilk etabında yer alan 417 konuttan 164’ü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Evlerine kavuşan hak sahiplerinden Sedat Bağır, “Daha önce burada yaklaşık 6-7 dönüm arazimiz vardı. Kat karşılığı inşaat yaptık ve 3 dairemizi burada aldık. Başka bir yerde ev alabilirdik ama devletimizin yaptığı inşaatlara güvenerek TOKİ’yi bekledik ve buraya geçtik” ifadelerini kullandı.

Yeni konutlar, depremzedelere güvenli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.