Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

e-Devlet’te “Kolay Adres Sorgulama” Hizmeti Başladı

Banka hesapları için belirlenen kolay adreslerin tek bir ekranda görüntülenebildiği “Kolay Adres Sorgulama” (KOLAS) hizmeti, e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunuldu. Bankalararası Kart Merkezi’nden (BKM) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde BKM tarafından geliştirilen ve FAST Sistemi’nin bir parçası olan bu hizmet, ödeme işlemlerini daha basit hale getirmeyi amaçlıyor.

Banka hesapları için belirlenen

Kolay Adres Sorgulama Hizmetinin Detayları

KOLAS Sorgulama hizmeti, vatandaşların farklı bankalarda veya elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı kolay adres bilgilerini tek bir ekran üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde sorgulamalarına imkan tanıyor. Bu sistem, kullanıcıların hesap numarasını (IBAN) hatırlamadan, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgilerle hesaplarına erişim sağlamasına olanak veriyor.

Para Transferlerinde Pratik Çözüm

Kolay adresler, ödeme yapmak veya para göndermek isteyen kişilerin IBAN gibi karmaşık bilgileri paylaşmak yerine, telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, vergi numarası, yabancı kimlik numarası ya da pasaport numarası gibi daha kolay hatırlanabilir bilgileri kullanmalarını sağlıyor. Bu bilgiler, para transferlerinde kullanılmak üzere banka veya EPK hesapları ile eşleştirilebiliyor.

Hizmetin Kullanımı

Vatandaşlar, e-Devlet Kapısı’na giriş yaparak “Kolay Adres Sorgulama” başlığını aratarak bu hizmetten faydalanabilecekler. Farklı bankalarda ve EPK uygulamalarında tanımlı olan tüm kolay adres bilgileri tek bir ekran üzerinden kontrol edilebilecek.