Engelleri ortadan kaldıralım

Ülkemizde maalesef sekiz buçuk milyon bir adı ile özürlü diğer adı ile engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Yetmiş beş milyon nüfuslu bir ülkede bu rakam ürkütücü bir tablo ortaya koymaktadır. Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik hatırı sayılır iyileştirme yönünde adımlar atılmıştır. Esas yapılması gerekenin özürlü ya da engelli vatandaşlarımız üzerinde kapsamlı bir çalışmanın yapılmasını gerekli görmekteyim. Engelli […]

Ülkemizde maalesef sekiz buçuk milyon bir adı ile özürlü diğer adı ile engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Yetmiş beş milyon nüfuslu bir ülkede bu rakam ürkütücü bir tablo ortaya koymaktadır.
Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik hatırı sayılır iyileştirme yönünde adımlar atılmıştır.
Esas yapılması gerekenin özürlü ya da engelli vatandaşlarımız üzerinde kapsamlı bir çalışmanın yapılmasını gerekli görmekteyim.
Engelli vatandaşlarımızı üç kategoride ele alabiliriz.
1-Maddi anlamda hiçbir sıkıntısı olmayan, sosyal güvencesini kendilerinin karşılayabileceği yeterliliğe sahip olanlar.
2-Maddi ve manevi alanlarda sıkıntıları olan engelli vatandaşlarımızın rakam olarak tespitinin yapılması.
3- Yapılan bu tespit sonucunda çalışabilecek konumda olanların ayrıca tespitinin yapılması.
4-Çalışabileceklerin tespitinin yapılmasının ardından Çalışamayacak derecede engelli olanlarında tespitinin yapılması.
5- Çalışamayacak durumda olanlara devletimizin gerekli maddi ve manevi desteği sağlaması.
6-Çalışabilecek durumda olanlara ise gerekli iş imkânları ile istihdam sağlanarak hem topluma kazandırılmaları sağlanmalı hem devletin sırtından kambur olarak kalmalarının kaldırılması.
   Yani ülkemizdeki engelli vatandaşların konumunu net olarak tespit edip ona göre kapsamlı bir çalışma yapabiliriz.
Sayın Başbakanımızın bir açıklaması bizleri sevindirmişti, özürlü ve sakat kelimeleri kanun ve yönetmenliklerden çıkarılarak yerine engelli ifadesinin kullanılması talimatını vermişti.
Sayın Başbakanım, uzun yıllar bağ kur pirim borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu sağlık güvencelerini yeşil kart sisteminden faydalanarak sağlamakta idiler, pirim borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza yönelik yapılandırma çalışmaları ile bu vatandaşlarımızın topluma kazandırılarak hem devletimizin sırtından bir yükün kaldırılması sağlanmış oldu hem de bu vatandaşlarımız kendi öz güvenlerini kazanmış oldular. 
Sayın Başbakanım, böyle bir açılım engelli vatandaşlarımız içinde yapılabilir çalışabilir konumdaki engelli vatandaşlarımıza sağlanacak istihdam ile bu vatandaşlarımız hem iş sahibi olacaklar, kendilerine öz güvenleri kazandırılacak hem de bu vatandaşlarımızın çalışmaya başlayarak iş sahibi olmaları ile toplumun önünde büyük bir engel oluşturan önemli bir yükün ortadan kalkması sağlanacaktır.
Bizler sesimizi siz büyüklerimize nasıl duyuralım önce vekilimiz Sayın Mehmet ERDOĞANIN bu konuda bizlerin sesini sizlere duyurmasını önemli bir girişim olarak görmekteyiz. Bu konuda ilçemizi ziyaret eden Bakanımız Sayın Fatma ŞAHİNİNDE engelli vatandaşlarımızın sorunlarına gereken ilgi ve yakınlığı göstereceğine ve bu konuya eğileceğine umutla bakmaktayız. 
Daha da önemlisi engelli vatandaşlarımızın kendi ekmeklerini kendilerinin kazanmaları sağlanarak kendi aileleri içerisinde var olan sıkıntıları ortadan kaldırılmış olacaktır.
Bu konuda atılacak adımlar toplumumuzda önemli bir sosyal barış ve rahatlama yaratacaktır. 
Sesimizin duyularak gerekli adımların atılmasını acilen beklemekteyiz.
Bütün engelli vatandaşlarımız adına engelsiz bir gelecek yaratılması dileğiyle herkese selam ve saygılarımı sunarım.   
 

Exit mobile version