Engelli çocukları okuldan alındı Aileler duruma tepki gösterdi

  Besni’de özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli 2 çocuk öğrenme seviyeleri yeterli olmadığı gerekçesiyle Besni Rehberlik araştırma Merkezi tarafından okula gitmeleri uygun görülmedi. Doğuştan engelli olan Halil İbrahim Aydın’ın babası Rüstem Aydın ve bir diğer engelli çocuk Vakkas Vurunbigi’nin babası Mehmet Vurunbigi ilgili mercilere başvurarak haklarını arayacaklarını söylediler. Gazetemizi de ziyaret ederek durumlarını […]

 
Besni’de özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli 2 çocuk öğrenme seviyeleri yeterli olmadığı gerekçesiyle Besni Rehberlik araştırma Merkezi tarafından okula gitmeleri uygun görülmedi.
Doğuştan engelli olan Halil İbrahim Aydın’ın babası Rüstem Aydın ve bir diğer engelli çocuk Vakkas Vurunbigi’nin babası Mehmet Vurunbigi ilgili mercilere başvurarak haklarını arayacaklarını söylediler.
Gazetemizi de ziyaret ederek durumlarını anlatan aileler, yetkililerden yardım istediler.
Çocuklarının rehabilitasyon merkezinde iyi bir eğitim gördüklerini ifade eden Halil İbrahim Aydın’ın babası Rüstem Aydın, “Geçen hafta oğlumun rehabilitasyon merkezine gitmesinin Besni Ram tarafından uygun görülmediğini öğrendim. Bu kararın yanlışlık sonucu verildiğine inanıyorum. Bir insanın hayatının bu şekilde alt üst edilmesi sonucunu doğuracak oğlumun sokağa atılması, ilgisiz ve bakımdan uzak  bir ortama itilmesi sonucunu doğuracak olan bu işlemin gerekli inceleme yapıldığı takdirde geri alınacağına inanıyorum” dedi. 
Engelli Halil İbrahim Aydın’ın babası Rüstem Aydın ve Vakkas Vurunbigi’nin babası Mehmet Vurunbigi dilekçe vererk durumun düzeltilmesi amacıyla yetkili mercilere başvurdular.
 

Exit mobile version